Shadow

Bergbahnen Kitzbüheler Alpen investeren

Ook dit jaar weer investeren de bergbahnen in de Kitzbüheler Alpen flink in het uitbouwen van besneewingsinstallaties, nieuwe of gemoderniseerde liften en verlichting bij avondactiviteiten om aan de wensen van de gasten te voldoen. Met ruim 1.000 km aan piste zijn de Kitzbüheler Alpen (Tirol) een van de grootste en meest geliefde skiregio’s van Oostenrijk. Met dit winterseizoen een toevoeging van het gefuseerde skigebied: Ski Juwel, Een bundeling van krachten tussen Alpbachtal en Wildschönau.
 
Nieuwe liften en besneeuwingsinstallaties
Deze winter start Kitzbühel het seizoen met de moderne Waldebahn op de befaamde Hahnenkamm. De 6-persoons stoeltjeslift vervangt de Walde sleeplift. De 2-persoons Zweitausender stoeltjeslift wordt eveneens vervangen door een moderne 8-persoons stoeltjeslift. Beide liften zijn voorzien van overkapping en stoelverwarming. Op de pistes Familienstreif/Walde en de Ganslern  zijn de kunstmatige besneeuwingsinstallaties uitgebreid. Het gehele skigebied van Kitzbüheler Alpen beschikt in totaal over 4.088 sneeuwkanonnen, dit zorgt voor sneeuwzekerheid op 81% van alle pistenkilometers.Ski movie traject St. Johann in Tirol
In St. Johann in Tirol kan je je eigen skikwaliteiten meten en filmen op het, met 120 meter verlengde, ski cross parcours met SkiMovie-traject. Met een ligging midden in het snowpark zorgen boxen, kickers, bumps, jumps en een boardercross voor een adrenaline boost voor beginners en gevorderden. Met je skipas en een persoonlijke code kun je jouw afdaling laten filmen en direct terugkijken.

 

Noviteiten Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental
Ook skigebied SkiWelt Wilder Kaiser heeft flink geïnvesteerd in het komende winterseizoen. In het gehele gebied zijn extra besneewingsinstallies geplaatst. In Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental kan de rodelbaan Astberg-Going voortaan kunstmatig worden besneeuwd. Ook is de baan over de totale lengte van 3,5 km verlicht. Ook de zuidhelling in Scheffau heeft deze winter een SkiMovie-traject om je prestaties te kunnen filmen. SkiWelt Brixen opent een permanent wedstrijdparcours met tijdsregistratie. En op de Hohe Salve wordt een nieuw waterreservoir aangelegd.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
Alpbachtal en Wildschönau vormen vanaf komend winterseizoen het wintersportgebied: Ski Juwel. Dankzij een nieuwe gondel tussen beide regio’s, die in december in gebruik wordt genomen, en een nieuwe piste ontstaat een skigebied met in totaal 145 km pistes en 47 liften. Door de verbinding kan het overkoepelende skigebied inspelen op de trend dat wintersporters steeds vaker voor een groot skigebied kiezen. Het nieuwe gebied Ski Juwel telt in totaal 47 liften en 145 kilometers pistes, waarvan 32 km blauw, 77 km rood, 18 km zwart en 17 km skiroutes.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *