Shadow

BCD Travel ontwikkelde zakelijke boekingstool TripSource Hotels

Steeds meer zakenreizigers boeken hun hotel buiten het reisprogramma. Uit onderzoek van Phocuswright blijkt dat minder dan 40% hun zakenreizen regelt via de aanbevolen leveranciers van hun bedrijf. Sommige vooroordelen over boeken via voorkeurspartners of zakenreisorganisaties (TMC’s) blijven hardnekkig bestaan. Om deze trend te stoppen, heeft BCD Travel onderzoek gedaan naar de oorzaken en risico’s van hotelboekingen buiten het reisprogramma en oplossingen ontwikkeld om reizigers te overtuigen zich aan het reisbeleid te houden.Het boeken van hotels buiten het reisprogramma heeft veel risico’s voor bedrijven. Een kleiner volume hotelboekingen heeft invloed op de onderhandelingspositie met voorkeursleveranciers. Met grote gevolgen: boekingen via een zakelijke boekingstool of TMC leveren een ROI op tot wel 24%[1]. Als vlucht en hotel los van elkaar worden geboekt, is het ook moeilijker om reizigers te helpen wanneer er problemen zijn. “Bovendien verliezen bedrijven controle over de ervaring van de reiziger en missen ze de business intelligence voor algemene verbetering van het reisprogramma”, zegt Chris Crowley, Senior Vice President Global Program Management & Commercial Services EMEA.

Maar zolang bedrijven niet begrijpen welke specifieke factoren zorgen voor het succes van een hotelprogramma, kunnen ze hier geen verandering in brengen. Het is belangrijk om reizigers bij het programma te betrekken. Reizigers willen een ruim aanbod van hotels en informatie waaruit ze zelf kunnen kiezen. Ongeveer 50% van alle zakenreigers boekt hun reis al via een mobiel apparaat[2]. “Meer dan de helft van de hedendaagse reizigers is met internet opgegroeid “, legt Chris Crowley uit. “Voor hen is online zijn normaal. Reizigers zoeken en boeken met tools die zij het prettigst vinden. Daar hoort de zakelijke boekingstool meestal niet bij. Daarom heeft BCD Travel TripSource Hotels ontwikkeld. Het is gebaseerd op tools die reizigers graag gebruiken en biedt informatie en boekingsmogelijkheden voor meer dan 900.000 hotels wereldwijd.”

Zeven fabels

BCD Travel heeft een infographic gemaakt met zeven fabels over hotelboekingen via TMC’s om de bewustwording van het probleem te verhogen. Deze infographic is niet alleen bedoeld voor travelmanagers, maar laat ook aan zakenreizigers zien wat de voordelen zijn van de samenwerking met een zakenreisorganisatie, zoals:
• TMC’s bieden niet alleen hotelketens aan: Ze hebben een ruim aanbod aan accommodaties, van vakantiehuizen tot hotelketens en onafhankelijke boetiekhotels. Naast hotels in het Global Distribution System, hebben ze ook toegang tot accommodaties van verschillende hotelboekingsites. Zo vinden ze altijd de beste optie.
• Online hotelboekingsites bieden niet de beste prijzen: Deze sites handelen in hun eigen belang. Veel van hen schuiven die hotels naar voren waarop ze het meeste winst maken. Dat zijn niet noodzakelijk hotels die het beste bij een zoekopdracht passen. Controleer ook altijd welke extra services, bijv. ontbijt of wifi, er bij de prijs zijn inbegrepen.
• Een hotel boeken via een zakenreisorganisatie heeft veel voordelen voor de reiziger: TMC’s vergelijken de hoteltarieven op verschillende boekingsplatforms om de beste prijs te kunnen bieden. Ze hebben ook afspraken met veel hotels waarin extra services zijn begrepen, zoals specifieke kamertypes en betere betaal- en annuleringsvoorwaarden. Als de reisplannen wijzigen, wat het geval is voor ongeveer de helft van alle zakenreizen, zorgt een TMC niet alleen voor het omboeken van de vlucht, maar ook van hotel of huurauto.
De infographic met de zeven fabels over hotelboekingen buiten het reisprogramma 7myths_infographic_NL

[1] Zoals berekend door Travelport
[2] Mobile’s Hierarchy of Needs, comScore Whitepaper, 28 maart 2017

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!