Shadow

BCD Travel lanceert SolutionSource Developer Hub voor ontwikkelaars van reistechnologie

Wereldwijd zakenreisspecialist BCD Travel introduceert SolutionSource® Developer Hub. De innovatieve nieuwe hub biedt technologieontwikkelaars toegang tot API’s en developer tools om zakelijke reisoplossingen op maat te maken voor klanten van BCD Travel. De lancering van de Developer Hub luidt een nieuwe fase in van SolutionSource, het platform dat in februari 2018 werd geïntroduceerd als marktplaats om klanten toegang te geven tot oplossingen van derde partijen.

BCD
BCD-Payments-Terminus-Banners
Irina Matz
Irina Matz©BCD Travel

“Door te investeren in API’s en ons platform open te stellen nemen we de belangrijkste barrière voor developers van reistechnologie weg,” zegt Irina Matz, BCD Travel Senior Director van SolutionSource. “Door ontwikkelaars toegang te geven tot moderne tools en technologie, helpen we hen om oplossingen te bouwen die perfect inspelen op de behoeften van onze klanten.”

Toegang tot vijf API’s

De Developer Hub biedt toegang tot vijf API’s van BCD Travel en tot data-extracten voor geautoriseerde ontwikkelaars, zoals startups, gevestigde technologieproviders, online boekingstools (OBT’s) en zelfs klanten die hun eigen oplossingen willen bouwen. Ze kunnen gebruik maken van BCD’s API’s en andere standaardmethodes voor dataverstrekking, gedetailleerde technische documentatie en coderingsvoorbeelden.
Met behulp van de API’s van BCD krijgen ontwikkelaars inzicht in zoek- en boekmogelijkheden, boekingsinformatie en reizigersprofielen. De API’s zijn gebouwd op de eigen technologie van BCD, waarmee ontwikkelaars de kracht van BCD’s multi-source boekingsarchief, contenthub en policy rules engine kunnen benutten. Het resultaat: zeer gespecialiseerde oplossingen die aansluiten op BCD-systemen en klantprogramma’s, en zo veranderingen teweeg brengen op gebied van kostenbesparing, zorgplicht en reizigerservaring.

Yannis Karmis © BCD Travel
Yannis Karmis © BCD Travel

“Aangezien de zakelijke reisindustrie zich blijft ontwikkelen, moet de technologie die deze industrie ondersteunt ook veranderen. BCD Travel breidt haar focus uit naar een breder scala aan digitale diensten die wereldwijde operationele modellen en technologieplatformen gebruiken om een unieke klantervaring te creëren,” zegt Yannis Karmis, Senior Vice President van Product Planning & Development bij BCD Travel. “Investeringen in developer tools hebben bij ons een hoge prioriteit. De API’s die we gebruiken voor onze eigen oplossingen, zoals boekingsbevestigingen, zoeken en boeken, en reizigersbetrokkenheid, zijn dezelfde API’s die we via de Developer Hub beschikbaar maken voor externe developers.”

Vier gebieden die impact hebben

De open platformbenadering van BCD Travel stimuleert innovatie en samenwerking en richt zich op de vier gebieden die het meest impact hebben op onze klanten en op zakenreizen in het algemeen:

  • Digitale reizigerservaring
  • Vereenvoudiging van de distributie
  • Data-gedreven innovatie
  • Levering van wereldwijde platforms

De SolutionSource Marketplace bevat inmiddels 19 geautoriseerde reistechnologie-partners die al door meer dan 300 klanten in hun reisprogramma’s zijn geïntegreerd.

Voor de Marketplace, ga naar solutionsource.bcdtravel.com.

Voor de Developer Hub, ga naar  developer.bcdtravel.com.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!