Shadow

Avontuurlijk de natuur ontdekken in het Brandnertal

Naast klassieke activiteiten als begeleide wandelingen en bewegwijzerde mountainbikeroutes wordt er komend zomerseizoen in het Brandnertal, Alpenstad Bludenz, het Klosertal en Biosphärenpark Großes Walsertal een avonturenprogramma aangeboden die de gast compleet nieuwe inkijkjes in de bergflora en -fauna in Vorarlberg geeft.

Alpenregion Bludenz
© Alpenregion Bludenz

Tijdens de „avontuur-natuurdag“ in het Brandnertal maakt men een geheimzinnige wilderniswandeling buiten de gebaande paden. Hoe voelt de bodem aan? Waarop moet ik letten als ik door de wildernis loop om planten en dieren niet te storen? Professioneel opgeleide gidsen geven antwoord op deze en nog vele andere vragen. Tijdens het middageten bij een zelf gemaakt kampvuur leren de gasten over de inheemse diersoorten en hun leefomgeving. In de namiddag leren ze spelenderwijs hoe men in de wildernis kan overleven.

Interactieve kennistrail

De route Natursprüngen is de interactieve kennistrail in het Brandnertal. Om de natuur te kunnen waarderen is het ook handig om het te begrijpen. Naast klassieke natuurwetenschappelijke thema’s zoals het ontstaan van de Alpen, het belang van het water en de bodem als de alpiene flora en fauna worden ook thema’s zoals mogelijke gevaren, het bosgebruik en het belang van het wildbestand of het projekt „respecteer je grenzen“ uitgelicht. De interactieve elementen zijn voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk.

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!