Shadow

Avondrondleidingen door de Fluweelengrot

In de herfstvakantie vinden extra uitgebreide avondrondleidingen plaats in de Fluweelengrot in Valkenburg. Op 13 en 14 oktober wordt ter gelegenheid van de Nationale Archeologiedagen om 11.30 en 14.00 uur een rondleiding over de Kasteelruïne gegeven.

Kapel Fluweelengrot

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. De Fluweelengrot is een van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. De grot en de ruïne vormen samen een leuke en interessante belevenis voor jong en oud!

Avondrondleidingen Fluweelengrot

Op zaterdag 20 oktober, dinsdag 23 oktober, woensdag 24 oktober en zaterdag 27 oktober worden extra uitgebreide avondrondleidingen in de Fluweelengrot verzorgd om 20.00 uur. De gids vertelt over de blokbrekers, het gebruik van de grot als schuilplaats tijdens de oorlogen en de tekeningen en sculpturen in de grot. Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken in de maand oktober wordt in de avondrondleiding door de gids aandacht geschonken aan de tekeningen in de Fluweelengrot die in het teken van de beruchte bendes staan.

De avondrondleiding duurt ruim een uur. De toegangsprijs bedraagt voor deze activiteit voor volwassenen € 9,50 en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 7,00. Bekijk de website voor meer informatie over de activiteit en de voorwaarden.

Rondleiding Kasteelruïne

Op 13 en 14 oktober wordt ter gelegenheid van de Nationale Archeologiedagen om 11.30 en 14.00  uur een rondleiding over de Kasteelruïne gegeven. De rondleiding start bij de kassa van de Kasteelruïne, Grendelplein 13.

De prijs voor de rondleiding over de Kasteelruïne is voor volwassenen € 7,50 en € 5,00 voor kinderen (4 t/m 11 jaar). Bekijk de website voor meer informatie over de activiteiten en de voorwaarden.

Kerstmarkt

Van vrijdag 16 november tot en met zondag 30 december vindt de ondergrondse kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul weer plaats.

Kasteelruïne

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heeft u een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

Fluweelengrot

De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. Van oorsprong is het een prehistorische zeebodem. In deze oeromgeving wonnen nijvere blokbrekers eeuwenlang mergel voor de bouw van huizen, kerken en kastelen. De rondleidingen in de grot geven een beeld van de schuilplaatsen, houtskoolschilderingen en sculpturen.

Openingstijden en entree

De Kasteelruïne en de Fluweelengrot zijn elke dag geopend. De Kasteelruïne is dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur. Voor de exacte tijden van de rondleidingen in de Fluweelengrot adviseren wij u onze website te bekijken of contact met ons op te nemen. Toegangsprijzen Kasteelruïne en Fluweelengrot: volwassenen € 12,00, kinderen tot 12 jaar € 9,00 inclusief ruïne speurtocht, 0-3 jaar gratis.
Entreekaarten zijn via onze website of aan de kassa bij de Fluweelengrot en Kasteelruïne verkrijgbaar.

Kasteelruïne & Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg aan de Geul
043 82 000 40
www.kasteelruinevalkenburg.nl

Sharing is caring!