Shadow

Amsterdam meest romantische, Maastricht beste stedentrip

Maastricht Zoover Award 2016Aan de Amsterdamse grachten worden op 14 februari weer heel wat harten verpand. Nederlanders hebben op de site van een hotelvergelijker in de 90 dagen tussen 10 oktober en 7 januari namelijk het meest gezocht op hotels in onze hoofdstad.

Londen, dat met Kerst de favoriete bestemming onder Nederlandse reizigers bleek te zijn, is goed voor een tweede plaats. Ook Parijs, de stad van L’Amour, zal zich rond 14 februari weer vullen met verliefde Nederlandse stelletjes. Vergelijk hotelkamerprijzen in Amsterdam of neem je partner mee op een romantische cruise.

Romantische stedentrips in Nederland

In de top 10 gaat Amsterdam aan kop, maar Rotterdam is goed voor een vierde plaats. Wanneer het donker wordt samen genieten van de mooie Rotterdamse skyline is iets voor de echte romanticus. Op de achtste plaats staat Maastricht. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht kreeg juist vandaag de Zoover-Award voor beste stedentrip in Nederland. De zuidelijkste stad van het land scoorde gemiddeld een 8,8, een fractie beter dan respectievelijk ‘s Hertogenbosch en Utrecht. Amsterdam scoorde een 8,5 gemiddeld en bleef daarmee nipt achter Haarlemm en Breda.

Valentijn-stedentrips in het buitenland

De reislustige Nederlanders kiezen toch ook vaak voor Valentijnsbestemming buiten Nederland. Doordat je ver van huis bent, heb je alle aandacht voor elkaar in steden als Berlijn en Barcelona. Of wat dacht je van weer helemaal verliefd op elkaar worden in het luxe Dubai, de wereldstad New York of het altijd zonnige Bangkok?

WTC.nl - World Ticket Center. vliegtickets naar Londen

Top 10 steden met de meeste zoekopdrachten door Nederlandse reizigers tussen 10 oktober 2015 en 7 januari 2016 met check-in datum tussen 11 en 14 februari 2016
1. Amsterdam
2. Londen
3. Parijs
4. Rotterdam
5. Berlijn
6. Dubai
7. Barcelona
8. Maastricht
9. New York
10. Bangkok

Sharing is caring!