Shadow

Aap is Koning bij Koning Aap!

Primate rescue centreDat Koning Aap een uitgebreid duurzaamheidsbeleid heeft en navolgt, is ondertussen redelijk bekend. Maar wist je dat Koning Aap een eigen geadopteerde aap heeft? Hij heet Loem en woont in het Primate Rescue Center in Vietnam. Om de verjaardag van onze koning te vieren, doneert Koning Aap voor elke boeking die binnenkomt €50,- aan dit centrum. Voor een dag is Loem de koning. Hij krijgt namelijk de ‘verjaardagscadeaus’!

Het thuis van Adoptie-aap Loem

Het Primate Rescue Center, bij het Cuc Phuong Nationaal Park (ten zuidwesten van Hanoi), werkt aan de instandhouding van bedreigde apensoorten en de bescherming van hun leefomgeving. Dit doen zij door stabiele populaties in gevangenschap te vormen en deze uit te zetten in de natuur. Het is de thuisbasis van meer dan 140 primaten, waarvan zes soorten alleen hier voorkomen. Koning Aap’s adoptie-aap Loem is een zogenaamde Delacour langur.

Algeheel duurzaamheidsbeleid

Koning Aap besteed op veel vlakken aandacht aan duurzaamheid, zowel intern, op kantoor, als extern, op de bestemmingen. Hierbij vinden ze niet alleen dat de natuur behouden moet blijven voor toekomstige generaties, maar ook dat de mensenrechten en dierenwelzijn in acht genomen worden. Voor al die inspanningen mocht Koning Aap vorig jaar het Travelife Duurzaamheidscertificaat in ontvangst nemen en werden zij afgelopen januari ook nog eens de Groene Veer beloond voor het algehele duurzaamheidsbeleid.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!