Shadow

10e Templebar Tradfest in Dublin

beogaVan 28 januari tot 1 februari 2015 wordt in de Ierse hoofdstad Dublin de tiende editie van het Templebar Tradfest georganiseerd. Een niet te missen festival voor liefhebbers van traditionele muziek. De beste Ierse en internationale volksmuzikanten zijn aanwezig, zoals The Dublin Legends, The Kilkenny’s. Het Templebar Tradfest is momenteel het grootste festival voor traditionele muziek in Ierland.

 Het Templebar Tradfest 2015 wordt op verschillende sfeervolle en historische locaties in Dublin georganiseerd. De levendige Templebar buurt met haar verscheidenheid aan pubs is het decor van diverse concerten. Daarnaast zijn ook de Dublin City Hall, St-Patricks Cathedral en St. Werburgh’s Church een bezoek waard om optimaal te genieten van de Ierse traditionele volksmuziek.

Naast legendarische namen biedt het festival, met meer dan 200 concerten, ook een podium voor nieuw talent en voor bijzondere samenwerkingen tussen oude bekenden. Vanwege het 10 jarig jubileum, wordt er groot uit gepakt met een imposante line up van artiesten als The Dublin Legends, The Kilkenny’s, Paddy Casey, Eleanor McEvoy en Mundy. Het is dé gelegenheid om deze legendes in een up close en personal setting te zien spelen.

Tijdens het festival kunnen fans hun favoriete artiesten zien spelen tijdens intieme pubconcerten, de zogeheten ‘Front row sessies’. Het festival is met 500 bezoekers klein begonnen en uitgegroeid tot een vaste waarde met 8.000 verkochte tickets in 2014.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *