Zuid-Tirol telt af naar törggelseizoen

Geplaatst door Redactie op 12 augustus 2014 om 16:01 in de categorie Beurzen en evenementen

Zuid Tirol kastanjes etenHet einde van de zomer komt steeds dichterbij en de kastanjes hoeven nog maar een maandje te rijpen. Dit betekent dat in het Italiaanse Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, het vijfde seizoen voor de deur staat: het törggelseizoen.
Törggelen is een feestelijke herfsttraditie waarbij wijnboerderijen en wijnkelders de deuren openen om jonge wijnen en verse specialiteiten te serveren. Op 27 september vieren de boerderijen de aftrap van deze eeuwenoude traditie. Op die dag hebben zij voor de gasten iets speciaals in petto.

234x60 Wintersport

Als de bomen hun herfstkleed dragen en de geur van gepofte kastanjes inwoners en toeristen verleidt, is het törggelseizoen aangebroken. Van oktober tot december kan men in wijnboerderijen genieten van stevige gerechten en jonge wijn (‘nuier’). Een frisse neus halen in de berglucht hoort er natuurlijk ook bij. Treed daarom in de voetsporen van de allereerste törggelaars en bewandel de Keschtnweg, ofwel de kastanjeroute. Deze 60 kilometer lange route loopt door oude bossen met talloze aaneengeregen kastanjebomen die het pad markeren vanaf het dorpje Varna/Vahrn tot de stad Bolzano/Bozen. Wandelaars kunnen een deel van deze route afleggen en aanschuiven in een van de vele wijnboerderijen om daar te proeven van de lokale Zuid-Tiroolse herfstproducten. Op 27 september organiseren verschillende boerderijen die gelegen zijn aan de kastanjeroute een speciaal programma om de aftrap van het törggelseizoen te vieren.

De deelnemende boerderijen zijn op 27 september te herkennen aan een wakkerend vuur buiten de boerderij dat symbool staat voor het roosteren van kastanjes.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.