Shadow

Zoover Awards 2015: Oostenrijk best gewaardeerde vakantieland

Zoover Awards 2015Oostenrijk heeft dinsdag de Zoover Award voor beste vakantieland in ontvangst genomen. Tijdens de uitreiking, op de vakdag van de Vakantiebeurs 2015, waren er ook Zoover Awards voor Frankrijk, Bonaire, Egypte en Krakau.

De consumentenprijzen worden uitgereikt op basis van beoordelingen van reizigers en bezoekersgedrag op Zoover. Daarbij is gekeken naar de waardering van alle bestemmingen in een land en alle waarderingen van accommodaties. Voor de awards zijn ruim 300.000 consumentenbeoordelingen over 2014 meegenomen.

Zoover Awards 2015 voor Oostenrijk, Frankrijk, Bonaire en Egypte

De Zoover Awards 2015 zijn in zeven categorieën uitgereikt. Oostenrijk scoorde het hoogst in de categorie Beste Vakantieland Europa (8,42), gevolgd door Portugal en Griekenland voor. Frankrijk blijft het populairste vakantieland binnen Europa. Bonaire kwam met een 8,74 als hoogste uit de bus in de categorie Beste vakantieland buiten Europa en opvallend genoeg is Egypte het populairste vakantieland buiten Europa. Ondanks de crisis in het land zijn Nederlanders weer in toenemende mate geïnteresseerd in het Noord-Afrikaanse land. Afgelopen maanden steeg de interesse met 26%. Egypte is echter nog niet terug op het niveau voor de crisis. Curaçao staat op de tweede plaats en Tunesië neemt de derde plek in beslag.

Zoover Awards 2015 voor campinglanden

Oostenrijk won ook de award voor beste campingland, terwijl die voor populairste campingland naar Frankrijk ging. Het Poolse Krakau won de Zoover Award 2015 voor beste stedentrip-bestemming in Europa. Bij de Zoover Awards 2015 voor stedentrips kwamen Sevilla en Venetië op de tweee en derde plaats. Bekijk de leukste stedentrips bij onder meer Justaway en Stedentrips.nl.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!