Zomerevenementen in Europa-Park

Geplaatst door Redactie op 28 mei 2014 om 15:49 in de categorie Attracties

APLSansibar1Europa-Park staat niet alleen bekend om haar grote aanbod aan attracties en zes uur show per dag, het is ook het attractiepark met de meest uitgebreide evenementen-kalender. Met name de zomer wordt hier uitgebreid gevierd: van Sommernachtsparty, zwoele avondshows tot en met een Schwarzwald-dag en enkele Wijnfeesten.

De naam zegt het al, Europa-Park kent als thema de Europese landen. Dertien presenteren er zich met gebouwen op ware grootte en in de kleinste details. Niet alleen de architectuur is er te vinden, ook kan men hier genieten van de lekkernijen uit deze landen. Het Europese thema komt eveneens terug in de vele festiviteiten die deze zomer georganiseerd worden.
Zo is er een Spaanse Feria (6-15 juni), een Hongaars Festival (5-13 juli), een Franse dag (14 juli), een Zwitsers (1 augustus) en een Russisch feest (2 en 3 augustus). Ook de eigen regio komt aan bod tijdens het Badische Wijnfeest op 18 en 19 juli, de dag van het Zwarte Woud op 20 juli, de Elzasdag op 7 september en de Kaiserberg Wijndag op 10 september. Niet direct Europees, maar wel een hoogtepunt voor de fijnproever, zijn de Zuid-Afrikaanse weken in en rond het “Colonial House” in het park. Van 27 juli tot en met 24 augustus kun je hier genieten van gerechten en wijnen van de Kaap.

Langste dag van het jaar

De zomerfeesten starten met het Midzomernachtfeest (19-22 juni). In het IJslandse themagebied wordt dan de langste dag van het jaar gevierd met veel muziek, dans en typische gerechten. Op zaterdag 26 juli blijft het park tot middernacht geopend. Tijdens deze Sommernachtsparty blijven de attracties geopend, is er live-muziek en vuurwerk. Ontspannen een dagje Europa-Park afsluiten? Dat kan op de vrijdagen vanaf 25 juli. In het IJslandse themagebied is er vanaf 19.00 uur een lounge-gedeelte ingericht met passende muziek, lekkere hapjes en cocktails. Chillen kan ook in de Sansibar Beach Club. Op een aantal dagen, vanaf 16.00 uur, kan men met de voeten in het zand en onder het genot van een koel drankje en lekkernijen van de grill de dag nog eens de revue laten passeren.

Ook in het Europa-Park Resort is het feest. In het weekend van 11 juli viert themahotel ‘Colosseo” zijn 10e verjaardag. Daarnaast zijn er fonteinenshows van het jubilerende hotel en het naburige “Bell Rock” en de gratis avondshow “Imperio”, vanaf 27 juli elke avond te zien op de piazza van het hotel.

De meeste evenementen zijn gratis te bezoeken. Europa-Park is geopend tot en met 2 november, dagelijks van 9 tot 18.00 uur. Afhankelijk van de drukte blijft het park in het hoogseizoen langer geopend. Dit wordt iedere dag rond 13.00 uur in het park bekendgemaakt.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.