Zo verleng je een cruiseschip

Geplaatst door Redactie op 11 september 2014 om 13:36 in de categorie Accommodaties

MSC ArmoniaOp de Fincantieri scheepswerf in Palermo is gisteren begonnen met het verlengen van het cruiseschip MSC Armonia.

Eerst werd het schip doorgezaagd waarna de 14.000 ton wegende boeg langzaam dertig meter achteruit werd geschoven. Daarna kon een 24 meter lang vooraf gebouwd scheepssegment tussen de beide scheepsdelen geschoven worden.

Een team van ’s werelds beste scheepsbouwers zorgde voor een duidelijke bepaling van de snijlijnen op het staal, het deactiveren van de elektrische systemen en de daadwerkelijke loskoppeling van de beide scheepstukken. De procedure markeert een nieuwe mijlpaal in het 200 miljoen kostende Renaissance Programma van MSC Cruises, dat de vier MSC Lirica klasse schepen een volledige make-over geeft.

Aandacht voor het milieu

De volgende stap in de restyling van de MSC Armonia is het terugdringen van de ecologische voetafdruk van het schip. De MSC Armonia krijgt een rompbehandeling om de weerstand te minimaliseren wat het brandstofverbruik vermindert. LED technologie wordt toegepast in alle publieke ruimtes van het schip, waardoor er minder energie aan boord wordt verbruikt. Ook wordt er een zogeheten ‘Variable Speed Drive Inverter’ geïnstalleerd en krijgt de schroef van het schip een nieuw design, beide om efficiency te verhogen.

Nieuw interieur

Na de restyling heeft het schip niet alleen 193 nieuwe hutten, ook is het interieur vernieuwd en vindt er een upgrade van entertainment en services plaats. In samenwerking met Chicco wordt er voor de jonge reizigers een nieuwe Mini Club, Young Club, Junior Club evenals een gerestylde Teens Club geïntroduceerd. Er opent een nieuwe lounge en bibliotheek, de MSC Aurea Spa wordt vernieuwd en voor de echte avonturiers komt er een compleet nieuw onboard waterpark. Daarnaast is het buffet na de verbouwing 20 uur per dag geopend en kunnen reizigers de klok rond dineren in het uitgebreide restaurant. Op 17 november 2014 is de MSC Armonia klaar om in geheel nieuwe stijl de wateren van de Middellandse Zee te verkennen. Dit wordt gevierd met een eenmalige Middellandse Zee cruise vanuit Genua naar de Canarische Eilanden. Bekijk MSC Cruises op Cruisetravel.nl Meer cruisenieuws op Decruisegids.nl

Sharing is caring!

Comments are closed.