Zo bouw je een Airbus A380

Geplaatst door Redactie op 25 augustus 2014 om 13:26 in de categorie Reisorganisaties

montage Airbus A380Het kost 800 werknemers slechts 65 tot 80 dagen om een Airbus A380 compleet af te leveren.

Het proces begint met het produceren van de vliegtuigromp in Hamburg. Vervolgens wordt de romp samen met de vleugeldelen, die geproduceerd worden in het Verenigd Koninkrijk, vervoerd naar Toulouse voor de eindmontage. Het transportnetwerk bestaat o.a uit drie schepen die worden ingezet om alle onderdelen binnen Europa te vervoeren.

Na de montage wordt de romp getest door ingenieurs waarna het vliegtuig aan een eerste ferry reis kan beginnen richting Hamburg. Het kost 30 mensen ongeveer 10 dagen om de A380 met een oppervlakte van 3.150 vierkante meter te schilderen. Meer dan 500 kilo verf is er nodig om het vliegtuig alleen zijn witte kleur te geven.

Inrichten Airbus A380

Het inrichten van de cabine en het installeren van de onderscheidende voorzieningen aan boord komen in de laatste fase van het montageproces aanbod. Er zijn 33 werkdagen nodig om de 550 vierkante meter aan cabineruimte in te richten. Dit bestaat uit alle stoelen, de keukens, de unieke Shower Spa, de Onboard Lounge, de First Class private suites en het installeren van het bekroonde ice inflight entertainment systeem.
Luchtvaartmaatschappij Emirates kreeg onlangs haar vijftigste Airbus A380 overgedragen en zette ter gelegenheid daarvan dit filmpje online.

Sharing is caring!

Comments are closed.