Zevende recordjaar voor toerisme naar Duitsland

Geplaatst door Redactie op 7 maart 2017 om 10:25 in de categorie Bestemmingen
Duitsland

© DZT/Buero Gaff Adenis

Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar Duitsland is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. In 2016 was er een groei in het aantal Nederlandse overnachtingen van 0,7%. Dat blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek. Daarmee komt de teller op 11.254.851 miljoen Nederlandse overnachtingen. Met dit positieve resultaat presenteert het vakantieland Duitsland zich vanaf woensdag 7 maart op ʼs werelds grootste reisbeurs, de ITB in Berlijn.

Zevende recordjaar op rij

Het incoming-toerisme in Duitsland groeit in hoog tempo verder. In totaal brachten alle buitenlandse gasten vorig jaar 80,8 miljoen overnachtingen door in Duitsland, een stijging van 1,4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Met dit resultaat heeft het vakantieland voor de zevende maal op rij zijn record verbeterd.

Terrorisme

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), is niet bang dat aanslagen zoals die op de kerstmarkt in Berlijn, toeristen op de langere termijn afschrikken. “Economische factoren, zoals bijvoorbeeld de Brexit of een economische crisis, maar ook de angst voor terroristische aanslagen kunnen de reislust vanuit sommige bronmarkten tijdelijk doen afnemen. Op de middellange en lange termijn bepalen echter de toeristische aantrekkingskracht, de infrastructuur, servicegerichtheid en prijs-kwaliteitverhouding van een land de waarde van het land als reisbestemming.”

Meeste toeristen afkomstig uit Europa

Europa blijft in 2016 het belangrijkste herkomstgebied voor het incomingtoerisme in Duitsland. Met een marktaandeel van 73,7% en een toename van 1,9% zien we een blijvende, dynamische groei-impuls vanuit deze regio. Zes van de tien belangrijkste Europese bronmarkten versterken het incomingtoerisme in Duitsland voor 2016 met bovengemiddeld goede groeipercentages: Zwitserland genereert 3,3% meer, Oostenrijk 2,0% meer dan de cijfers van het voorgaande jaar. Frankrijk, België, Spanje en Polen vertonen een bijzonder sterke groei tussen 4,5% en 5,7%.

Gouden trio trekt Nederlanders aan

Natuur, gastvrijheid en de prijs-kwaliteit-verhouding vormen voor Nederlanders de drie belangrijkste redenen om op vakantie te gaan naar Duitsland. Dat blijk uit een enquête die het Duits verkeersbureau heeft gehouden ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum als favoriet vakantieland. De vragenlijst werd begin januari onder bezoekers aan de Vakantiebeurs, en via de digitale nieuwsbrief en Facebook verspreid. In totaal deden 2190 Duitsland-fans mee, waarvan meer dan de helft zijn stem uitbracht op natuur (19,4%), gevolgd door gastvrijheid (18,7%) en de prijs-kwaliteit-verhouding (15,3%) als voornaamste redenen voor een vakantie naar Duitsland. Overige waardering was er voor het eten, de steden, de gezelligheid, de nabijheid, de lage taalbarrière, het culturele aanbod en de toeristische voorzieningen in Duitsland.

Ook op vakantie naar Duitsland? Boek een bungalow in een vakantiepark in Duitsland, boek treintickets naar Duitse steden of boek een stedenvakantie in Berlijn.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.