Zeeolifant Selso maakt het goed

Geplaatst door Redactie op 25 juli 2014 om 16:34 in de categorie Algemeen nieuws

selsoBegin dit jaar had MSC Cruises een wel heel bijzondere passagier aan boord. Zeeolifant Selso voer twee dagen mee met de Mediterrane cruiserederij om vervolgens op 11 januari te worden vrijgelaten voor de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika. De zeeolifant verbleef vanaf juni 2013 in uShaka Sea World in Durban, nadat hij ondervoed werd aangetroffen op een Zuid-Afrikaans strand. En nu, ruim een jaar later, heeft Selso een afstand van 8.000 km afgelegd en verkeert hij weer in goede gezondheid.

Ondervoed

Het jonge dier, dat oorspronkelijk uit een regio rond Antarctica komt, was duidelijk ver van huis. Om te herstellen en zijn gewicht maar liefst te verdrievoudigen werd het dier naar uShaka Sea World in Zuid-Afrika gebracht. Hier kreeg Selso de best mogelijke verzorging en werd hij bijgevoed tot 180 kilo. Na de jaarlijkse periode van rui was de inmiddels volgroeide zeeolifant van 200 kg klaar om terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving. Hiervoor riep uShaka Sea World de hulp van MSC Cruises in.

Boek hier een Cruise met MSC

Selso op cruise

Op 9 januari kwam Selso aan boord van de MSC Sinfonia met een speciale satelliet tag in zijn vacht om zijn gezondheid en locatie voor een jaar na zijn vrijlating te monitoren. Tijdens de cruise werd hij verzorgd door een dierenarts en twee oppassers. Na 2 dagen kwam de zeeolifant aan op de plek van bestemming; de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika. Eenmaal gewend aan de grote oceaan, koerste Selso maandenlang in zuidelijke richting. Binnen een half jaar kwam Antarctica in zicht en vanuit daar ging de zeeolifant noordwaarts. Dankzij de speciale tag is vastgesteld dat Selso op 30 juni in goede gezondheid is aangekomen op Marion Island, onderdeel van de Prince Edwardeilanden in de Indische Oceaan. Tevens de locatie waar hij zich weer kan herenigen met zijn mede zeeolifanten.

Meer cruisenieuws op decruisegids.nl

5.0
01

Sharing is caring!

Comments are closed.