Warme belangstelling vierde editie Europese Stedentrips Persdag 2015

Geplaatst door Redactie op 8 december 2014 om 10:08 in de categorie Algemeen nieuws

Amsterdam Muziekgebouw aan 't IJDe belangstelling voor de vierde editie ‘Europese Stedentrips Persdag’ op donderdag 26 maart 2015 in Amsterdam is goed. Enkele weken na de eerste wervingsmailing hebben zich reeds tien steden ingeschreven waaronder Lille, Riga, Benidorm, Mons Culturele Hoofdstad 2015, Stavanger, Košice en Amsterdam Marketing.

Op de promotiedag kunnen deelnemende steden zich als een ideale weekend of midweek bestemming profileren aan reisjournalisten en bloggers. Ook luchtvaart- en treinmaatschappijen, stedengids- uitgeverijen en hotelketens zijn benaderd. Hoewel de nadruk ligt op Europa zijn eveneens enkele niet-Europese steden benaderd, waaronder Istanboel, New York, Dubai, Marrakech en Tel Aviv.

Navelstaren passé

“Zoals altijd willen veel steden het liefst een eigen persbijeenkomst. Dit is in het huidige medialandschap niet meer realistisch. We moeten af van het-ieder-voor-zich navelstaren uitgangspunt en benadering. Het is ondoenlijk en uitermate onpraktisch voor journalisten en bloggers om de honderd-en-een-workshops en persbijeenkomsten te bezoeken”, beargumenteert initiatiefnemer Marcel Baltus van pr-bureau Baltus Communications de keuze voor deze opzet. Wij geloven veel meer in het organiseren van thematische bijeenkomsten met een groot aantal partijen. In één middag meer dan 20 steden en aanverwante partijen op een dienblaadje aanreiken met hun nieuws voor het vakantiejaar 2015 is veel efficiënter, effectiever en praktischer.”

Warme belangstelling vierde editie Europese Stedentrips Persdag 2015
4.5 (90%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.