Shadow

Wandelroute De Eifelsteig: een jubilaris in bloementooi

Deze maand is het precies 5 jaar geleden dat de Eifelsteig werd geopend. De 313 km lange wandelroute tussen Aken-Kornelimünster en Trier is de koningin van de wandelroutes in de Eifel en mag de komende 3 jaar ook weer het keurmerk ‘Qualitätswanderweg Wanderbares Deutschland’ voeren.

wandelroute Eifelsteig
© Eifel Tourismus GmbH

Bovendien is de etappe van Einruhr naar Gemünd door het ‘Wandermagazin’ genomineerd als ‘Deutschlands Schönster Wanderweg 2014’ in de rubriek dagtochten. Eigenlijk moet je de Eifelsteig minstens elk seizoen een keer bewandelen, omdat de natuur telkens weer andere verrassingen in petto heeft.

Wandelroute Eifelsteig: Wandelen over een tapijt van bloemen

Vooral in het voorjaar en de zomer is een wandeling op de Eifelsteig een feest voor de zintuigen dankzij de geurige bloemen en bonte kleurenpracht. Van eind maart tot half mei verandert het dal van de Perlenbach op het traject tussen Monschau en Einruhr in een zee van gele narcissen.

Tussen Blankenheim en Mirbach staat er tussen april en oktober altijd wel wat in bloei. In het vroege voorjaar de beschermde pulatilla´s, in mei en juni wilde orchideeën (maar liefst 30 soorten!), de hele zomer door de gentiaan (die dus ook buiten de Alpen voorkomt). Het geurigste zijn de peperboompjes en de jeneverbes in de vroege herfst. Het Lampertal is een van de grootse jeneverbesgebieden van Duitsland en is zelfs een beschermd landschap.

Eifelgoud

Van mei tot en met juli trekt op de etappes tussen Hillesheim – Gerolstein – Daun en Einruhr – Gemünd het ‘Eifelgoud’ alle aandacht. Met name rondom de Nerother Kopf bij Gerolstein en op de hoogvlakte bij Dreiborn staan bijzonder veel bremstruiken. Let wel op, want de bloemenpracht is niet zo onschuldig als ze lijkt: de brem is giftig.

Met droge voeten door het veen

De tocht door het beschermde natuurgebied ‘Struffel’ met zijn heide- en veenlandschap gaat grotendeels over houten loopplanken. Typisch voor dit landschap zijn heide, blauwe bessen en pijpenstro en natuurlijk de witte berken die hier en daar boven het vlakke landschap uitsteken.

Flexibel op pad

Met het arrangement ‘Eifelsteig nach Wunsch’ kunt u helemaal zelf bepalen hoeveel dagen u op de Eifelsteig wilt wandelen en welke etappes uw voorkeur hebben. Voor € 63 per dag regelen wij overnachting met ontbijt, een lunchpakket voor onderweg en bagagevervoer. Het handige wandelgidsje ‘Eifelsteig – Von Aachen bis Trier’ is ook inbegrepen.

Meer informatie en boekingen op www.eifel.info of op de Nederlandstalige site www.travellers.nl.

Lees meer reisnieuws  over de Eifel

Sharing is caring!