Wandelnieuws uit de regio Hall-Wattens

Geplaatst door Redactie op 27 februari 2014 om 15:36 in de categorie Bestemmingen

Wandelen in OostenrijkEen nieuwe themawandeling, de grootste houten knikkerbaan ter wereld midden in een bos en speciale arrangementen voor het wandelen zonder bagage… De regio Hall-Wattens in Oostenrijk zorgt deze zomer weer voor een onvergetelijke vakantie.

Nieuwe themawandelroute: Soleweg (zoutroute)

Deze historische wandelroute loopt door het Halltal en heeft het ingrediënt zout als thema. De twaalf haltes onderweg geven hier heel wat interessante informatie over. Kinderen kunnen bij elke halte een leuke opdracht uitvoeren, waardoor deze zeven kilometer lange wandelroute een leuke en leerrijke ervaring is voor het hele gezin!

Wandelen zonder bagage

Voor wandelaars die graag lange afstanden willen afleggen zonder hun bagage mee te hoeven nemen zijn er nieuwe arrangementen te boeken. In het “wandelen zonder bagage-pakket” zijn naast drie overnachtingen in prachtig gelegen hutten (of een comfortabel hotel op basis van halfpension) ook het bagagetransport en het Zirbenweg wandelticket inclusief bus zijn bij de prijs inbegrepen.

Knikkeren in het bos

“Kugelwald am Glungezer” is een volledig uit hout gemaakte knikkerbaan op 1.560 meter hoogte. Deze bevindt zich midden in het bos en baant zich over een lengte van 500 meter een weg tussen de bomen door. Verder zijn er sport- en spelplekken, een ontspanningsruimte met houten ligstoelen, een panoramaverrekijker, een bouwruimte waar kinderen zelf hun eigen knikkerbaan uit dennenhout kunnen maken en een edicatief klaslokaal om dit avontuur nog leuker te maken.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.