Waarschuwing voor orkanen in Caraïbisch gebied

Geplaatst door Redactie op 7 september 2017 om 14:51 in de categorie Algemeen nieuws

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlanders in het Caraïbisch Gebied voor orkanen. Het gaat specifiek om Nederlanders op Cuba, de Dominicaanse Republiek, de Bahama’s, de Turks en Caicoseilanden en landgenoten in Miami, Florida.

Sint Maarten in betere tijden. © Sint Maarten Toeristenbureau,/ Aviareps

Sint Maarten in betere tijden. © Sint Maarten Toeristenbureau.

Orkaan Katia, orkaan Irma en orkaan José

Aanleiding voor de orkaanwaarschuwing zijn de verwoestingen die orkaan Irma heeft aangericht op Sint Maarten en in mindere mate op Saba en Sint Eustatius. Irma is via de Dominicaanse Republiek en de Bahama’s onderweg naar de Amerikaanse staat Florida. Voor de kust van Mexico zet men zich inmiddels schrap voor orkaan Katia. En op de Atlantische Oceaan is zich alweer een nieuwe orkaan aan het opladen: orkaan José. Ook José zou koers zetten naar het Caraïbisch Gebied en in het spoor van Irma nog meer verwoestingen kunnen aanrichten.

De waarschuwing is uitgegaan in overleg met de Nederlandse ambassades in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) en Havanna (Cuba) en de Nederlandse consulaten in Miami en Washington DC. Het belangrijkste advies is om de waarschuwingen en aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Ook krijgen Nederlanders in het betreffende gebied het advies om voor minimaal 72 uur houdbaar voedsel en drinkwater in te slaan. Ook wordt geadviseerd batterijen vooraf op te laden. Na het passeren van een orkaan moet je alert zijn op gevaren door bijvoorbeeld overstromingen en omgevallen elektriciteitspalen.

Contact houden

Wie een georganiseerde reis maakt, kan contact houden met z’n reisorganisatie. In verband met de aankomende orkanen is het consulaat-generaal in Miami van donderdag 7 september tot met maandag 11 september 2017 gesloten voor het publiek. Het contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken is 24/7 bereikbaar op +31 247 247 247.

Alle ontwikkelingen rond orkanen zijn te volgen via de site van het Amerikaanse National Hurricane Center. Sluit voor je op reis gaat, een goede reisverzekering af. Vergelijk reisverzekeringen op premies en voorwaarden.

Lees ook: negatief reisadvies of niet

Sharing is caring!

Comments are closed.