Vredig verblijven in vakantiehuizen met oorlogsverleden

Geplaatst door Redactie op 3 maart 2014 om 11:18 in de categorie Accommodaties

BelvillaDit jaar is het zeventig jaar geleden dat de invasie van de Tweede Wereldoorlog op gang kwam. Op 6 juni 1944 – D-Day – landden de geallieerden op de stranden van Normandië. In september van dat jaar vonden felle gevechten plaats tijdens Operation Market Garden en in december 1944 werd onder meer rond Bastogne gestreden tijdens het Ardennenoffensief.  Belvilla biedt diverse vakantiehuizen aan die een directe link hebben met de Tweede Wereldoorlog.

Bezet landhuis in Normandië

Tijdens de Tweede Wereldoorlog legerden zeventig Duitse soldaten in het landhuis La Tessonnière uit 1880. Het landhuis kwam niet ongeschonden uit de strijd. Bij hun vertrek staken de Duitse bezetters het gebouw in brand. Alleen de muren zijn blijven staan. Vanaf 1947 is het landhuis in ere hersteld. Het landhuis is nu te huur als vakantiehuis voor een gezelschap tot acht personen.

Hoofdkwartier van de 101e Airborne Divisie

Net buiten Bastogne staat een 17e-eeuws kasteel dat aan het eind van de Tweede Wereldoorlog fungeerde als hoofdkwartier van de legendarische 101e Airborne Divisie, ook wel Screaming Eagles genoemd. Deze luchtlandingsdivisie van het Amerikaanse leger speelde een belangrijke rol tijdens D-Day, Operation Market Garden en tijdens de Slag om de Ardennen.  Het 17e-eeuwse kasteel herbergt nu diverse vakantiewoningen.

Verzetsschool

Op een half uurtje rijden van Bastogne staat het vroegere schoolgebouw L’Ecole de Jadis. Vanaf begin 1900 tot het eind van de Tweede Wereldoorlog was dit een lagere school voor jongens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte het verzet de school met als gevolg dat de Duitsers het gebouw in 1944 bombardeerden. De vroegere school is nu gedeeltelijk te huur als vakantiehuis voor twaalf personen en volledig als groepswoning voor 22 personen.

Onderduikadres in kasteelboerderij

Ook in Limburg staat een vakantiehuis met oorlogsverleden: Landgoed De Gun,  een kasteelboerderij die al 1321 werd genoemd in documenten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog boden de kasteelkelders een onderduikplek voor velen.  Nu verwelkomt de kasteelboerderij vakantiegangers die hier met groepen tot zeventien personen kunnen verblijven in de bosrijke omgeving van Noord-Limburg.

Boek hier een van de vredige vakantiehuizen met oorlogsverleden!

234x60 Wintersport
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.