Voelen bij BODY WORLDS

Geplaatst door Redactie op 7 oktober 2014 om 17:15 in de categorie Beurzen en evenementen

bodyworlds(Doof)blinde en slechtziende bezoekers mogen voelen aan plastinaten in anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens World Sight Day op donderdag 9 oktober.  Op deze dag verenigen tal van organisaties zich om de aandacht te vestigen op blindheid en het -indien mogelijk- voorkomen daarvan. The Happiness Project organiseert deze donderdag in BODY WORLDS. Mensen met een visuele beperking krijgen dan -bij hoge uitzondering- de kans om enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten te zien, door te voelen. Zo heeft iedereen een kans om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam. Eerder was dit voor personen met een visuele handicap niet mogelijk, omdat de plastinaten normaliter niet mogen worden aangeraakt.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Studenten Geneeskunde staan donderdag aanstaande klaar om de aanwezige blinden en slechtzienden rond te leiden. 
Deelnemers dienen zelf voor begeleiding te zorgen. Een Blind Day Duo-ticket inclusief voelrondleiding kost €20 en is geldig voor één visueel beperkt persoon en één begeleider. Aanmelden voor de rondleiding op 9 oktober om 16.00 uur is verplicht en kan via de site van BODY WORLDS.

World Sight Day is een jaarlijks terugkerende dag, georganiseerd door VISION 2020. Tijdens deze dag worden wereldwijd diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan vermijdbare blind- en slechtziendheid. Vision 2020: The Right to Sight heeft zich tot doel gesteld vermijdbare blindheid en slechtziendheid uit te bannen voor het jaar 2020, omdat iedereen op aarde recht heeft op een goed gezichtsvermogen. VISION 2020 is een wereldwijd initiatief van onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Lees de reviews over BODY WORLDS op Zoover.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.