Vlootdag zaterdag 9 April 2016 te Harlingen

Geplaatst door Redactie op 28 januari 2016 om 15:00 in de categorie Beurzen en evenementen

Start van de brandarisrace 2010 (2)Zaterdag 9 april wordt het 25-jarig bestaan van de Vlootdag groots gevierd. Dit jaar vindt de feestelijke opening van het zeilseizoen van de bruine vloot weer plaats in de Zuiderhaven van Harlingen. In de haven liggen dan de traditionele zeilschepen van de bruine vloot ter bezichtiging. Uiteraard zullen shantykoren het evenement weer met hun traditionele liederen opluisteren.

Rondom de Zuiderhaven vindt één van de grootste nautische markten van Noord-Nederland plaats. Tevens zijn er demonstraties van meerdere oude ambachten.
En ook de kleine bezoekers van de Vlootdag komen niet te kort. Voor kinderen is er weer het kinderspelparadijs, waar zij zich de hele dag onder begeleiding kunnen vermaken. Bovendien is er dit jaar voor het eerst een historische kermis voor jong en oud.

Hoogtepunt

Als bijzonder hoogtepunt; vaar een stukje mee aan boord van één van de traditionele zeilschepen!

De Vlootdag vindt plaats aan de Zuiderhaven te Harlingen van 10:00 – 17:00 uur en wordt georganiseerd door Rederij Vooruit, shzh, tsc, Zonnewind Zeilreizen, Holland Sail, vbzh en de gemeente Harlingen.

Vlootdag zaterdag 9 April 2016 te Harlingen
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.