Verspringen met auto’s in Tignes

Geplaatst door Redactie op 7 maart 2014 om 14:07 in de categorie Attracties

wereldrecordpoging-autosprong-tignesWie op 16 maart in het Franse skidorp Tignes is, kan getuige zijn van een sensationale stunt. Coureur Guerlain Chicherit gaat proberen de het wereldrecord verspringen met auto’s te verbeteren.Chicherit is viervoudig wereldkampioen Freeride en Rally Raid wereldkampioen. In 2013 maakte hij als eerste ter wereld een backflip met een auto en nu legt hij de lat een stukje hoger.

Wereldrecord verspringen met auto’s

Na een sprong van 52 meter en een sprong van 82 meter door stuntmannen Ken Block (2006) en Travis Pastrana (2010), staat het wereldrecord op naam van Tanner Foust die in 2011 een sprong van 101,2 meter uitvoerde.

Guerlains uitdaging is een sprong van 110 meter over de sneeuw te maken in een Mini, waarmee het wereldrecord verspringen op zijn naam zou komen te staan. De sprong start aan de voet van het Lognanstadion in Tignes Val Claret op 2100 meter hoogte waarna de auto de lucht in vliegt dankzij een op maat gemaakte helling en 110 meter verderop neerkomt op een sneeuwplateau. De helling zelf weegt bijna negentien ton. Op het moment van de sprong heeft de auto een snelheid van 200 km/uur. Het gat tussen de helling en het sneeuwplateau waar Chicerit moet landen, is zeventig tot negentig meter groot. Zesduizend kuub sneeuw is nodig om de auto op te vangen.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.