Verrassend Winkelweekend Leiden

Geplaatst door Redactie op 12 mei 2014 om 13:16 in de categorie Beurzen en evenementen

Verrassend Winkelweekend Theater  MarktenOp 23, 24 en 25 mei staat het Verrassend Winkelweekend in het teken van Theater & Markten. In het centrum van Leiden worden voor het winkelende publiek zeven verschillende markten, vele optredens en activiteiten georganiseerd. Op zondag 25 mei staat er een optreden van Mathilde Santing  op het programma.

Deze keer begint het Verrassend Winkelweekend al op vrijdagavond 23 mei met de start van ‘Rrrollend Leiden’. Het Pieterskerkplein staat dan vol met mobiele keukens waar men het beste  presenteert op culinair en wijngebied. Ook ‘Schemerstad,’ dat theater biedt op verrassende locaties aan het water, vindt op deze avond plaats.

Zeven markten

Tijdens het Verrassend Winkelweekend zijn er zeven verschillende markten:
Rrrollend Leiden;
De Japanmarkt bij Japanmuseum SieboldHuis;
Een boekenmarkt bij Rijksmuseum Volkenkunde;
Een Oude Ambachtenmarkt in de Haarlemmerstraat;
De weekmarkt;
De BakfietsSale; Nederlands’ eerste markt waarop ondernemers en particulieren vanuit een de bakfiets gaan verkopen;
Kinder Kunst & Creamarkt op de Beestenmarkt.

Op veel plaatsen in centrum worden straattheatervoorstellingen, muzikale voorstellingen en speciale acts voor kinderen gegeven. PS|theater speelt op het Pieterskerkplein een revue van de Verrassend Winkelweekend voorstellingen van het afgelopen jaar . Ook de Matroesjka’s, de winnaressen van de Publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival, treden op. Op zondag is er bovendien een gratis optreden van Mathilde Santing.

Verrassend Winkelweekend Leiden
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.