Verrassend Venlo en Venray

Geplaatst door Redactie op 14 februari 2014 om 14:13 in de categorie Bestemmingen

10Momenten_Haven_DayTime__008 (2)Jaarlijks trekken miljoenen Limburgers en Duitsers naar Venlo en Venray. Zij kennen de aantrekkelijkheid van de prachtige Bourgondisch stadscentra waar je goede shopmogelijkheden combineert met een gezellig dagje uit. Beide gemeentes investeerden, tegen de trend in, fors in de centra. Het leverde ze niet alleen de titels “Beste binnenstad”  van het platform Binnenstad Management op (Venray  2011-2013, Venlo 2013-2015) maar ook een geheel nieuwe dynamiek. Tientallen centrummanagers en politici bezoeken de steden om inspiratie op te doen.  

Winkelen is leuk! Dat stralen Venlo en Venray uit.

In Venlo niet alleen voor (Duitse) koopjesjagers die massaal komen naar de omgeving van het Nolensplein en de Gelderse Poort! Venlo heeft ook vele leuke speciaalzaken in de Klaasstraat, Parade en Jodenstraat. Even bijkomen doe je op een van de vele terrassen. Bijvoorbeeld op de Grote Markt, met uitzicht op het prachtige 16e eeuwse stadhuis. In de straten rondom dit plein, zoals bijvoorbeeld de Gasthuisstraat, vind je diverse leuke restaurants. Venray heeft een intiem centrum met diverse historische parels. De sfeervolle winkelstraten, twee grote mooie pleinen, een bijzonder fontein met lichtspel als blikvanger, mooie horecazaken en de gezellige terrasjes maken het centrum meer dan de moeite waard.

Prestigieuze projecten

De gemeente Venlo heeft fors geïnvesteerd in het geheel nieuwe prestigieuze project Maasboulevard. Dit project verbindt op unieke wijze wonen, winkelen en recreatie. Landmark is de Romertoren, een woontoren van 20 verdiepingen. Daarnaast werd hier maar liefst 24.000 vierkante meter aan winkelruimte gerealiseerd, waar 25 nieuwe winkels zich hebben gevestigd. Een park van 9.000 vierkante meter aan het water biedt mogelijkheid voor ontspanning. Ook Venray heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het centrum (7 miljoen euro), middels het project Centrum op de Schop. Nieuwe bestrating, nieuwe bankjes, bijzondere elementen als een fontein met bijna veertig spuiters gecombineerd met een permanente lichtshow elke avond. De vernieuwingen hebben niet alleen het centrum in een recordtempo veranderd, maar ook een totaal nieuwe dynamiek gecreëerd. Het centrale stadsplein (Grote Markt) is getransformeerd in een horeca- plein met in de zomer bijna 900 stoelen, die in lente en zomer goed gevuld zijn. Op en rondom het plein worden constant activiteiten georganiseerd. In een korte tijd zijn er voor Venray diverse nieuwe horeca-aangelegenheden aangetrokken.

Beleving in strijd tegen leegstand

Steeds meer steden krijgen te maken met een leegloop van het centrum, een zeer serieus probleem. Door de stadscentra te “liften” gaan Venlo en Venray de strijd aan met de leegstand aan. Winkelen moet nog meer een “beleving” worden. Ondernemers in beide binnensteden, onder aanvoering van lokale marketingorganisaties, werken steeds meer samen en zetten gezamenlijke acties en evenementen op.

Venlo en Venray zijn veelzijdige steden vlak bij elkaar. Historisch en toch modern. Met vele gezellige terrassen en Bourgondische restaurants. Die innovatief en met lef een nieuwe dynamiek geven aan het stadscentrum en zo de winkelende bezoeker terugwinnen.

Lees ook:  Dompel je onder in het bruisende Venlose carnaval.

Meer informatie: pieter@prinspromotions.nl
Meer
informatie over Venlo, Venray en Noord Limburg: www.liefdevoorlimburg.nl

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.