Vakantieganger vaak oververzekerd op reis

Geplaatst door Redactie op 30 juni 2015 om 16:34 in de categorie Algemeen nieuws

rotterdam-thehaugue-airportVakantiegangers zijn vaak te ruim en dubbel verzekerd. Ze sluiten te dure reisverzekeringen af voor zaken die ze niet nodig hebben. Dit blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite, die ruim 20.000 vergelijkingen van doorlopende reisverzekeringen analyseerde.

Een van de conclusies is dat mensen tot wel 200 euro kunnen besparen als ze een doorlopende reisverzekering kiezen die beter aansluit bij hun wensen. De vergelijkingssite raadt mensen daarom aan om goed te bedenken wat ze precies willen verzekeren, als ze op reis gaan. Daarnaast is het verstandig om op basis van het wensenpakket een vergelijking te maken. Want ook de premies van reisverzekeringen met gelijksoortige dekkingen lopen fors uiteen.

Verschillende categorieën reisverzekeringen

Uit de analyse komt naar voren dat een doorlopende reisverzekering met alleen basisdekking gemiddeld 61,34 euro per jaar kost. Een verzekering met beperkte aanvulling kost gemiddeld 86,70 euro. En de gemiddelde premie van een reisverzekering met uitgebreide aanvulling ligt op 261,59 euro. De uitgebreide standaarddekkingen van dure verzekeringen blijken in veel gevallen overbodig. Mensen die ze afsluiten, zijn daarom al snel oververzekerd. Consumenten die zonder vergelijken een reisverzekering afsluiten kunnen tot wel 200 euro teveel betalen. Meer op Alleverzekeringenopeenrij.nl

Vakantieganger vaak oververzekerd op reis
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.