Shadow

Vakantieganger kiest tijdens coronacrisis massaal voor glamping

Zorgt de coronacrisis voor de grote doorbraak van ‘glamping’ (glamorous kamperen) onder de vakantieganger? Met de vele restricties, reisbeperkingen, code oranjes en onzekerheden omtrent actuele corona brandjes in populaire vakantielanden kiezen vele vakantiegangers voor een veilig verblijf in eigen land. En glamping in Nederland is een goed alternatief voor de vakantieganger die normaal met het het gezin naar Spanje of Italië vertrekt.

Glamping steeds populairder
Glamping is steeds populairder ©Glampings.nl

Waarom steeds meer de keuze voor glamping?

In de huidige coronasituatie biedt glamping de mogelijkheid om toch veilig op vakantie te gaan. Veel glamping accommodaties bieden veel privacy, een ligging in de natuur, eigen sanitair en/of een contactloos verblijf.

Toegenomen vraag naar luxe kampeeraccommodaties

Aan het begin van de coronacrisis kwamen de boekingen in de reisbranche nagenoeg stil te liggen. Geboekte vakanties werden geannuleerd of uitgesteld. Na de versoepeling van de coronamaatregelen eind april onstond er ineens een grote vraag naar unieke vakantieadressen in Nederland. Met name vrijstaande tiny houses, luxe lodgetenten met privé sanitair, locaties midden in de natuur en verblijven met de mogelijkheid om contactloos in te checken bleken populair.

Het budget voor een reis naar het buitenland werd nu uitgegeven aan een luxe verblijf in Nederland.We verwachten dat, nu de vakantieganger gedwongen is dichterbij huis te blijven, ook volgend jaar de vakantieganger eerder voor een glamping vakantie in eigen land kiest. Glamping is door de coronacrisis populairder geworden onder vakantiegangers en het heeft onze ogen geopend over hoe leuk en mooi het eigenlijk is in ons eigen land. De vraag naar toegenomen luxe kampeeraccommodaties nam de afgelopen drie maanden toe met 250 %.

Coronacrisis zorgt voor creativiteit en innovatie: pop-up campings

Dat er superveel nieuwe en creatieve initiatieven en concepten ontstaan in deze coronatijd is je misschien niet ontgaan. Een grote trend die je op verschillende plekken in Nederland ziet opkomen zijn pop-up campings. We zien bijzondere concepten ontstaan door het uitblijven van festivals waardoor de organisatoren op zoek moesten naar alternatieven.

Pop-up glamping For-rest-glamp in de Achterhoek geeft bezoekers volop een festival gevoel, TORTIGA zet design cabins neer op het natuurrijke Park van Beervelde in Vlaanderen en bij Tijdloos in Drenthe (uitverkocht voor 2020) kun je genieten van een 3 of 4-gangen sterrendiner. Er wordt extra gelet op locatie, interieur en omgeving. Terreinen midden in de natuur worden omgebouwd tot luxe campings, met food trucks, lichtjes op het hele terrein en gezellige terrassen. Van lekker en goed eten tot unieke activiteitenprogramma’s: er wordt perfect ingespeeld op de coronacrisis in combinatie met de huidige belevenismaatschappij. Kijk voor meer informatie op Glampings.nl

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.