Uitstekende faciliteiten voor gezinnen op wintersport in Frankrijk

Geplaatst door Redactie op 5 februari 2015 om 11:39 in de categorie Bestemmingen

skiles-wintersport-in-frankrijkMet de krokusvakantie in aantocht maken families zich klaar om op wintersport te gaan. Dankzij het officiële kwaliteitslabel Famille Plus, innovatie voor kindveiligheid in de stoeltjesliften en Nederlandstalige skileraren is Frankrijk een uitstekende bestemming voor wintersportende gezinnen.

Famille Plus-label in de Franse skigebieden

43 Franse wintersportplaatsen hebben het Famille Plus-label. Dit keurmerk is erkend door het Franse Ministerie van Toerisme en is het enige nationale toeristische keurmerk dat aangeeft dat een bestemming uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen. Wintersportplaatsen met dit keurmerk hebben speciale voorzieningen voor kinderen vanaf 18 maanden, gunstige gezinstarieven, een animatie- en activiteitenprogramma en speciale evenementen voor kinderen. Bergdorpen met het label zijn onder andere Alpe d’Huez en La Rosière (Alpen), Gerardmer (Vogezen) en Font-Romeu (Pyreneeën).

De magnéstick: kindveiligheid in de stoeltjeslift gegarandeerd

Een innovatieve ontwikkeling is de plaatsing van de zogenaamde Magnésticks op stoeltjesliften in Franse skigebieden. Het systeem bestaat uit twee delen: een magneet in de rugleuning van de stoeltjeslift en een rugbeschermer voor kinderen die wordt aangetrokken door de magneet. Zodra het kind in de stoeltjeslift gaat zitten, wordt het magnetische veld geactiveerd, waardoor het kind tot aan de aankomst bij het bergstation niet van het stoeltje kan glijden. Magnésticks zijn te vinden in onder andere Méribel, Courchevel, Megève en Valfréjus.

Nederlandstalige skileraren in Frankrijk

Wintersportvakanties in Frankrijk

Jong geleerd is oud gedaan: dat gaat zeker op voor leren skiën. Tientallen Franse wintersportplaatsen hebben daarom Nederlandstalige skileraren, zodat het kroost in zijn eigen taal de kneepjes van het vak geleerd krijgt. Natuurlijk staan de leraren ook voor de ouders klaar. Zo leren volwassen beginnende skiërs in Orcières 1850 de eerste skitechnieken gratis tijdens speciale introductielessen. En in Avoriaz is er een speciale Youcanski-zone voor beginnende volwassen skiërs.

Bekijk het overzicht van wintersportplaatsen waar je Nederlandstalige skiles kunt krijgen. Op wintersport in Frankrijk? Check eerst de beoordelingen over je bestemming en hotel.

Uitstekende faciliteiten voor gezinnen op wintersport in Frankrijk
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.