Tweede editie van film- en discussieavond DocuDoka over duurzaam toerisme

Geplaatst door Redactie op 5 september 2016 om 10:02 in de categorie Algemeen nieuws

DocuDoka2_Flyer1Op vrijdag 30 september presenteert het Volkshotel de tweede editie van zijn geëngageerde film- en discussieavond in Doka, gevestigd in de kelder van het Volkskrantgebouw. Onder de titel DocuDoka wordt om de maand een actueel vraagstuk in het huidige mondiale tijdperk besproken aan de hand van de vertoning van een of meerdere films en een discussie met speciale gasten. Dit keer biedt de avond de Nederlandse première van twee documentaires over de fragiele balans tussen duurzaam en niet-duurzaam toerisme in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied: The Goose with the Golden Eggs (2014) en Caribbean Green Travel (2016). De films vormen het startpunt voor een discussie over duurzaam toerisme door twee deskundigen en het aanwezige publiek.
Beide documentaires zijn geproduceerd door het Center for Responsible Travel (CREST), een onafhankelijk onderzoeksinstituut gevestigd in Washington dat zich inzet voor verantwoordelijk toerismebeleid en ethische toerismepraktijken wereldwijd, zodat lokale gemeenschappen kunnen gedijen en hun culturele en biologische diversiteit kunnen behouden.

Goose with the Golden Eggs:

Tourism On Costa Rica’s Pacific Coast onderzoekt, op zowel provocatieve en informatieve wijze, de impact van de verschillende modellen van strandtoerisme in Costa Rica, van kleinschalige ecolodges tot grootschalige resorts.

Caribbean Green Travel:

Your Choices Make a Difference gaat over (ogenschijnlijk) voorbeeldige toerismepraktijken op vier Caribische eilanden: Aruba, de Dominicaanse Republiek, Grenada en Jamaica.

De innovatieve projecten die in beeld worden gebracht, stellen allen lokale bedrijven en gemeenschappen centraal, terwijl ze ook nog eens energiebesparend en milieubewust zijn.
Het discussiepanel van de avond, die wordt gehost door Inge Hermann, zal bestaan uit Paul Peeters, Associate Professor in Duurzaam Transport en Toerisme (NHTV Hoge School Breda) en een vertegenwoordiger van een reisbureau. Na een korte reflectie op de films, zullen deze twee deskundigen een levendige discussie stimuleren met het publiek over de mogelijkheden en onmogelijkheden van duurzaam toerisme. De films worden beide in het Engels gesproken (of voorzien van Engelse ondertiteling) en de voertaal van de discussie zal ook Engels zijn, dit om inclusie en participatie te bevorderen.

Kaarten

voor DocuDoka op vrijdag 30 september kunnen voor €10 online worden gekocht via http://bit.ly/docudoka1 of op de avond zelf aan de deur. Vooraf kaarten halen wordt aangeraden, aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn.

DocuDoka #2: Is duurzaam toerisme wel echt mogelijk?
20.00 Deuren open
20.15 Introductie door Inge Hermann Associate Lector in Ethiek & Toerisme, Saxion)
20.25 The Goose with the Golden Eggs (34 min., Nederlandse première)
21.00 Caribbean Green Travel (45 min., Nederlandse première)
21.45 Pauze
22.00 Discussie
23:00 Napraten aan de bar
00:00 Start regulier Dokafeestje (tot 7:00 uur in de ochtend!)

TICKETS (€10)
MEER INFO & RSVP

Tweede editie van film- en discussieavond DocuDoka over duurzaam toerisme
4.3 (85%) 4 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.