Turkish Airlines viert 50 jaar vliegen naar Amsterdam

Geplaatst door Redactie op 8 juni 2015 om 15:18 in de categorie Reisorganisaties

NOSTALGIA_CABIN_CREWOp zondag 4 juli 1965 landde de eerste Turkish Airlines vlucht op Amsterdam Airport Schiphol. Volgende maand is het daarmee een halve eeuw geleden dat Amsterdam de 16e bestemming van Turkish Airlines werd. In de vijftig jaar die zijn verstreken sinds de eerste vlucht naar Amsterdam, heeft Turkish Airlines een enorme groei doorgemaakt.

Werd er in 1965 nog met slechts 9 vliegtuigen naar 16 bestemmingen gevlogen, inmiddels bestaat de vloot uit 277 toestellen die 274 luchthavens aandoen. Uiteraard groeide ook het aantal passagiers. Vijftig jaar geleden werden ruim 409.000 passagiers verwelkomd aan boord, vorig jaar waren dit er maar liefst 54.7 miljoen. Ook de frequentie van de vluchten steeg in de afgelopen jaren. Vloog Turkish Airlines in 1965 slechts 2 keer per week naar Amsterdam, inmiddels zijn er wekelijks 35 vluchten en is er sinds een jaar ook een dagelijkse vlucht vanuit Rotterdam-The Hague Airport, waarmee het totaal aantal vluchten per week op 42 komt.

Ahmet Sahin, General Manager van Turkish Airlines in Amsterdam, is trots op het feit dat Turkish Airlines de afgelopen vijftig jaar heeft mogen bijdragen aan het verstevigen van de band tussen Nederland en Turkije. “Uit het feit dat Nederland tegenwoordig de grootste buitenlandse investeerder in Turkije is, blijkt dat een airline niet alleen mensen, continenten en culturen met elkaar verbindt, maar ook een stimulans voor de handel kan zijn”, aldus Sahin.

Vanaf juli zal Turkish Airlines wekelijks drie extra vluchten gaan uitvoeren vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Istanbul waarmee het totaal aantal wekelijkse vluchten vanuit Nederland op 45 komt. Hiermee wordt weer een stap gezet in de verdere groei van Turkish Airlines!

Turkish Airlines viert 50 jaar vliegen naar Amsterdam
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.