Travel Oregon lanceert ‘The 7 Wonders of Oregon’ campagne

Geplaatst door Redactie op 5 maart 2014 om 15:11 in de categorie Bestemmingen

OregonVerkeersbureau Travel Oregon lanceerde onlangs de campagne ‘The 7 Wonders of Oregon’. Op de lijst met zeven wereldwonderen komt Oregon niet voor, terwijl deze Amerikaanse staat vele bijzondere plekken heeft. Onder het motto ‘See one or better yet see them all’ inspireert de campagne om de zeven mooiste plekken in Oregon te bezoeken. De campagne loopt tot 4 augustus 2014.

Het Noord-Amerikaanse Oregon staat bekend om haar prachtige kustlijn en veelzijdige natuur. Besneeuwde bergen, uitgestrekte bossen, diepe meren en ruige kust; Oregon heeft het allemaal. Hoewel de bezienswaardigheden niet tot de zeven wereldwonderen behoren, vond Travel Oregon het de hoogste tijd om een campagne te starten die de wonderen van Oregon op de kaart zet. Daarnaast ziet Travel Oregon graag dat de lokale ondernemers profijt krijgen van de campagne.

1. Mt. Hood

Mt. Hood is een berg die bij toeristen bekend is en een geliefde locatie voor wintersportvakanties. De besneeuwde bergtop kun je al zien vanuit de stad Portland. De hellingen van Mt. Hood zijn het hele jaar door bedekt met sneeuw, waardoor je er zelfs in de zomer kunt skiën.

2. Oregon Coast

De beroemde kustlijn van Oregon is bijna zeshonderd meter lang en voor iedereen vrij toegankelijk (in tegenstelling tot de stranden van Californië). Je vindt er adembenemende uitkijkpunten, indrukwekkende rotspartijen waar de zee tegenaan knalt en stranden om heerlijk op uit te waaien. Tijdens de wintermaanden trekken de hoge golven groepen walvissen aan die langs de kust zwemmen.

3. Columbia River Gorge

Columbia River Gorge is een spectaculaire kloof waar de Columbia rivier doorheen loopt. De kloof is 130 kilometer lang en vormt een natuurlijke scheiding tussen de staten Oregon en Washington. Je kunt de kloof verkennen via de bekende Columbia River Highway, een autoroute die je langs alle highlights voert.

4. Painted Hills

De Painted Hills bestaan uit een verzameling van zandheuvels met gekleurde aarde. De heuvels worden vaak aangeduid als kroonjuwelen van de regio vanwege de spectaculaire kleuren en bijzondere patronen. De kleuren veranderen bij verschillende lichtinvallen, het weer en de seizoenen.

5. Smith Rock

Smith Rock bestaat uit versteende torens van vulkanische as. De torens, gelegen in het centrale gedeelte van Oregon, zijn zo steil dat alleen ervaren klimmers aan de indrukwekkende klim durven te beginnen.

6. Wallowa bergen    

In het noordoosten van Oregon vind je de besneeuwde bergtoppen van het Wallowa gebergte. Dit gebergte is minder bekend en daardoor een verademing voor de ervaren skiër. Er zijn weinig skiliften, maar de stevige klim naar de top wordt beloond met sneeuw tot aan je knieën.

7. Crater Lake

Het prachtige water van Crater Lake is helderblauw en maakt van het meer een echte trekpleister. Het meer is met 594 meter het diepste meer van Amerika en was vroeger een vulkaan die zo hevig uitbarstte dat er een enorme krater overbleef waar Crater Lake haar naam aan dankt.

Ga zelf kijken en boek hier je vliegticket naar Oregon met Vliegwinkel.nl

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.