Tradities centraal in Salzburger Bauernherbst

Geplaatst door Redactie op 22 augustus 2014 om 16:54 in de categorie Beurzen en evenementen

Bauernherbst_SBL_foto2Meer dan 2.000 evenementen markeren de Bauernherbst in SalzburgerLand. Het traditionele jaarlijkse feest wordt op 23 augustus in Radstadt geopend. Op 24 augustus volgt in Hof bei Salzburg een grootse opening. Eind oktober wordt de Bauernherbst afgesloten en maakt SalzburgerLand zich op voor het winterseizoen.

De Bauernherbst is een feest waarbij oude waarden en tradities de boventoon voeren. Niet omdat de tegenwoordige tijd te weinig te bieden heeft, maar wel omdat de gewoontes en tradities van ‘vroeger’ ook nu nog hun waarde hebben in SalzburgerLand. Het ritme van de natuur speelt daarbij een belangrijke rol: de Bauernherbst is eigenlijk gekoppeld aan het moment waarop het vee van de alpenweiden naar de stallen wordt gehaald en veel gewassen worden geoogst.

Hoogtepunten Bauernherbst

Er zijn dus 2.000 evenementen door heel SalzburgerLand tussen 23 augustus en eind oktober. Hierbij een aantal evenementen uitgelicht:

  • In het National Park Hohe Tauern wordt op 29 augustus een fietstocht georganiseerd over de Tauern-fietsroute aansluitend is er een feest met concerten en lokale hapjes en drankjes.
  • Een echt traditioneel feest is het Bauernherbstfest met Almabtrieb in St. Martin bei Lofer op 6 september. Met traditionele activiteiten, hapjes en drankjes.
  • Kaprun viert de Bauernherbst met een speciale Käse- und Knödelfest waarbij de bekende Pinzgauer kaas geproefd kan worden. Van 7 t/m 13 september in Kaprun.
  • Op 20 september viert Altenmarkt-Zauchensee de Almabrieb met traditionele muziek, lekkernijen en een officieel welkom voor het vee met allerlei versieringen van bloemen.

Met NS naar Duitsland

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.