Topsprekers op Euro Attractions Show 2014

Geplaatst door Redactie op 23 juli 2014 om 10:16 in de categorie Beurzen en evenementen

rp_EAS_6-300x199.jpgDe Euro Attractions Show, die van 23 tot en met 25 september 2014 gehouden wordt in Amsterdam, kent behalve de grootste beursvloer uit de geschiedenis van dit evenement ook een uitgebreid educatief programma. Vooraanstaande sprekers uit de branche zullen vanuit verschillende invalshoeken hun kennis en ervaring delen over de vele ontwikkelingen waarmee attracties heden ten dage te maken hebben. De workshops en presentaties beslaan in totaal meer dan 20 uur en vinden niet alleen in de conferentieruimtes van de RAI Exhibition and Convention Centre plaats, maar enkele Nederlandse locaties laten collega´s graag een kijkje achter hun schermen nemen.

Terwijl op de beursvloer meer dan 400 bedrijven hun nieuwste producten en diensten aanprijzen, vinden in andere zalen van de RAI drie dagen lang seminars plaats. Managers van gerenommeerde attractieparken en andere grote publieksevenementen bespreken diverse actuele onderwerpen en dragen zo bij aan de verdere ontwikkeling van de branche. Op de eerste dag van de EAS en zelfs vóór de opening van de beurs kunnen bezoekers al naar het eerste seminar: een showcase van de nieuwste technologieën en producten die dit jaar op de beursvloer gepresenteerd worden.

Op deze dinsdag zijn er ook presentaties over de mogelijkheden van smartphones voor zowel gasten als medewerkers en wordt er gediscussieerd over de voor- en nadelen van bekende tv-characters en -verhalen in een park door o.a. BRC Imagination Arts, Dreamworks en PortAventura. Daarnaast wordt in een praktisch seminar uitgelegd over hoe evenementen als Halloween kunnen bijdragen aan verhoging van bezoekersaantallen en omzet. De dag wordt afgesloten worden met de altijd goed bezochte ‘CEO-Talk’. Vier directeuren van de Europese attractieparken Liseberg, Walibi Holland, Duinrell en Vialand beantwoorden vragen over zichzelf, hun parken, managementstijl, kijk op de branche en uitdagingen voor de toekomst.

De woensdag begint met een Leadership Breakfast. Dit keer zal de directeur van de Plopsa Parken, Steve Van den Kerkhof, een kijkje geven in de keuken van deze succesvolle Studio 100-tak. De seminars op deze dag staan in het teken van crisis management, het upgraden van bestaande attracties, het omgaan met beoordelingssites zoals Tripadvisor en het rekruteren en opleiden van talentvolle medewerkers.

Speciaal voor managers

Onder de noemer ‘IAAPA’s Institute for Attraction Managers’ wordt rondom de beurs een speciale opleiding voor aankomende managers georganiseerd. Zij krijgen gedurende drie dagen een goed inzicht in de verschillende aspecten van het werkveld. Er staan workshops over veiligheid, operations, marketing financiën en leiderschap op het programma. Voor dit programma dat wordt afgesloten met een heus IAAPA-certificaat, zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Specialisten

Op een drietal locaties buiten de RAI worden seminars over enkele specialistische onderwerpen behandeld. Zo zal op maandag in de Beurs van Berlage de gehele dag gesproken worden over de veiligheid van attracties en de toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Het vijfde jaarlijkse Water Park Forum zal zich op woensdag afspelen in Center Parcs ‘de Eemhof’. De ‘Young Professionals’ verzamelen zich die avond in de Heineken Experience om hun ervaringen over het werken in de attractie-branche met elkaar te delen. In samenwerking met Recron wordt op donderdag een speciale themadag georganiseerd voor de Nederlandse en Belgische recreatiesector. Vooral de ontwikkelingen in de groeiende groep van zogeheten Family Entertainment Centers staan dan centraal. Onder FEC’s moeten indoor speeltuinen, kartbanen, klimhallen etc. verstaan worden. Sprekers vanuit geheel Europa als ook uit Amerika zullen de laatste trends en belevingsvormen bespreken maar ook tips en tricks meegeven die ondernemers eenvoudig kunnen toepassen in de eigen locatie. Aan bod komen onder meer cash-handling, social media en kinderfeestjes.

Het kennismaken met de Nederlandse attracties en het delen van kennis en ervaring is ook het thema van de tours die vóór en na de beurs georganiseerd worden. De pre-tour gaat naar de Efteling, Walibi Holland en Dolfinarium. De post-tour bezoekt Phantasialand, Toverland, Burgers’ Zoo en Corpus Experience.

Tickets voor de Euro Attractions Show, de seminars, rondleidingen en andere evenementen zijn verkrijgbaar via de site: www.iaapa.org/eas. Leden van IAAPA genieten voordeel en kunnen aan de meeste seminars gratis deelnemen.

De Euro Attractions Show vindt plaats van 23 tot en met 25 september 2014. De beurs is op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op donderdag is de beurs van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Over IAAPA

De IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions), opgericht in 1918, is de grootste internationale vak-organisatie ter wereld voor amusementbedrijven met een vaste standplaats. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.500 aanbieders, leveranciers en individuele leden uit meer dan 90 landen. Het hoofdkantoor van IAAPA staat in Alexandria, Virginia, United States. Er zijn regionale kantoren in Brussel, Mexico en Hong Kong.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.