Toerisme naar Zweden toont herstel

Geplaatst door Redactie op 12 februari 2014 om 14:48 in de categorie Bestemmingen

Bikeride ekenas hotellGoran assnerHet aantal gastnachten van buitenlandse toeristen in Zweedse hotels, vakantiehuisjes, appartementen, jeugdherbergen en op campings is in 2013 gegroeid met 1 procent. De meeste toeristen kwamen uit Duitsland, China, Finland en Rusland. Het aantal overnachtingen in hotels steeg voor het tiende achtereenvolgende jaar met 3,5 procent.

Het aantal Nederlandse reizigers naar Zweden neemt iets toe. In 2013 berekende Zweden 553.528 gastnachten uit Nederland. Dat zijn 1.831 meer gastnachten dan in 2012.

Buitenlandse bezoekers besteden meer dan 100 miljard Zweedse kronen in Zweden, dat is 39 procent van alle toeristische consumptie in Zweden. Bezoekers uit het buitenland zijn goed voor 24 procent van alle overnachtingen in hotels, vakantieparken, jeugdherbergen, campings, privé-woningen en appartementen in Zweden. Toerisme levert belangrijke inkomsten in Zweden en er is een groot potentieel om dit verder te verhogen. Uit een analyse van VisitSweden blijkt dat 28 miljoen mensen naar Zweden willen in de komende drie jaar.

In 2013 voerde VisitSweden zo’n 100 internationale campagnes en andere marketingactiviteiten om Zweden te promoten en reizigers te laten zien hoe mooi en aantrekkelijk Zweden als toeristische bestemming is.

Toerisme naar Zweden toont herstel
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.