Toerisme in Flevoland doet het goed

Geplaatst door Redactie op 2 juli 2015 om 12:50 in de categorie Bestemmingen

rapport-toerisme-recreatie-02-fotostudiowierdTien procent van de Flevolandse economie wordt bepaald door de sector Toerisme & Recreatie. Het is een sector die de economie stimuleert, met 52 miljoen bestedingen van Nederlanders aan toeristische vakanties in Flevoland en 1,2 miljard aan vrijetijdsactiviteiten in Flevoland. Dit alles blijkt uit de nieuwste uitgave van Toerisme Flevoland ‘Kerncijfers Flevoland sector Toerisme & Recreatie’ die vandaag is overhandigd aan de Flevolandse gedeputeerde Toerisme & Recreatie Michiel Rijsberman.

Met meer dan 9700 banen is het een sector die er daadwerkelijk toe doet: in de sector Toerisme & Recreatie is de afgelopen 3 jaar een constante groei van 2 procent in werkgelegenheid, zo blijkt uit de Kerncijfers Flevoland, waarin de belangrijkste gegevens over de vakanties en vrijetijdsactiviteiten te zien zijn.
Zo wordt inzichtelijk gemaakt wie Flevoland bezoekt voor een vakantie en waar men verblijft. Ook vragen als: hoeveel wordt er besteed aan vakanties? Daarnaast geeft de uitgave inzicht in de vrijetijdsactiviteiten, hoeveel activiteiten worden er in Flevoland ondernomen, wat wordt besteed aan deze vrijetijdsactiviteiten en door wie, worden beantwoord. Zo is er voor het eerst meer inzicht over de ondernomen vrijetijdsactiviteiten van de Flevolander zelf. Voor de sector een belangrijke groep omdat 81 procent van de vrijetijdsactiviteiten in Flevoland door de Flevolander zelf gedaan worden.

Blij met de resultaten

Gedeputeerde Michiel Rijsberman is blij met de resultaten van het onderzoek. “De cijfers laten zien dat de toeristisch-recreatieve sector steeds belangrijker wordt voor de Flevolandse economie. Zeker als je de koppeling legt met natuurbeleving, sport en andere vrijetijdsactiviteiten. Juist daarin zijn nog veel onontgonnen mogelijkheden waarin Flevoland de komende jaren door kan groeien.
“Deze verzamelde kennis is de basis voor de destinatiemarketing door Toerisme Flevoland. Hiermee voert zij haar adviserende rol richting ondernemers en overheden uit. Met de uitgave Kerncijfers Flevoland geven we heel overzichtelijk de belangrijkste onderzoeksgegevens weer welke relevant zijn voor de sector”, aldus Rinkje Tromp, marketingmanager Toerisme Flevoland.

Vacanceselect Campings en Vakantieparken vanaf €249
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.