Tirol klaar voor nieuw wintersportseizoen

Geplaatst door Redactie op 4 september 2014 om 14:17 in de categorie Bestemmingen

Voor het winterseizoen 2014-2015 werkt Tirol hard aan de uitbreiding en optimalisatie van de ruim 100 skigebieden met 3.500 km piste en 1.200 liften. 

©Silverregion Karwendel

©Silverregion Karwendel

Nieuwe lift in Sölden verlengt zwarte dalafdaling

Dit winterseizoen wordt de 3-er Sesselbahn Wasserkar in Sölden vervangen door een 6-er Sesselbahn met sneeuwkap. Het dalstation van de zespersoons lift komt 560 meter verder dalwaarts te liggen, waardoor de huidige zwarte piste met ruim een halve km wordt verlengd. De lift overbrugt 1.472 meter en heeft een maximale capaciteit van 2400 personen per uur.

Wereldrecord verbrekende skilift in Paznaun

Nieuwe skiliften in Wilder Kaiser en PillerseetalDe Pardatschgratbahn brengt wintersporters in Ischgl deze winter rechtstreeks naar het bergstation op de Pardatschgrat. Met de overbrugging van 1.251 hoogtemeters, zet de lift tevens een wereldrecord op haar naam. Geen enkele 3-kabel gondel ter wereld overbrugt een dergelijk hoogteverschil.

200x200 Wintersport

– In Wilder Kaiser – Brixental wordt de Aualm-lift, die Brixen met Scheffau verbindt, na 25 jaar dienst vervangen door een 8-er Sesselbahn.

– In Pillerseetal wordt de 3-er Sessellift Kammerkör op de Steinplatte vervangen door een 6-er Sesselbahn met sneeuwkap, stoelverwarming en verstelbare veiligheidsbeugel. Door de verplaatsing van het dalstation vervalt het vlakke stuk richting de Schwarzloferlift.

– In Osttirol wordt de Doppelsesselbahn Golzentipp in Obertilliach vervangen door een 10-er gondel.

Nieuwe funparken

In skigebied Obergurgl opent deze winter een nieuw funpark voor snowboarders en freestyle skiërs. Het nieuwe funpark staat bij de Bruggbodenlift en heeft een easy en een medium line. In Fendels wordt een nieuwe slope park geopend, dat uitdaging biedt aan professionals, kinderen en beginners. In skigebied Venet wordt het bestaande funpark bij de Hüttenlift uitgebreid met nieuwe obstakels.

Gratis skiles voor 50+

Je bent nooit te oud om de piste op te gaan in Tirol. Om waardering te tonen voor fitte skiërs op leeftijd, krijgen wintersporters vanaf 80 jaar in meer dan 20 Tiroler skigebieden deze gratis 80+ skipas.  Onder het motto ‘je bent nooit te oud om te leren’, biedt skigebied Karwendel gratis skicursussen voor 50-plussers inclusief gebruik van de beginnerslift. Op materiaalhuur krijgen zij 50% korting.

234x60 Wintersport
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.