Shadow

Tirol beleeft recordwinter

Er zijn nog nooit zoveel gasten naar Tirol gekomen als afgelopen winter. Dat heeft het verkeersbureau van Tirol bekendgemaakt. Tussen november 2014 en maart 2015 werden 5 miljoen aankomsten genoteerd, een stijging van 4,9% ten opzichte van vorige winter. De gasten bleven wel iets korter.

© Tirol Werbung
© Tirol Werbung

Het aantal overnachtingen steeg 2,2 procent naar 23,7 miljoen, het op twee na beste resultaat voor de periode november tot maart. Gemiddeld bleven toeristen deze winter 4,7 dagen in Tirol tegen 4,8 in de voorgaande winter. Dat past in een trend waarbij toeristen korter op vakantie gaan.

Meer Nederlanders naar Tirol

Door een late start van de winter waren de verwachtingnen niet hoog gespannen, maar die angst bleek ongegrond. Met name uit de belangrijkste buitenlandse markt, Duitsland, steeg het aantal aankomsten (+6,2 procent) en overnachtingen (+3,9%). Uit Nederland steeg het aantal overnachtingen met 1,9 procent en het aantal aankomsten met 2,6 procent. Russen daarentegen lieten het door de crisis in eigen land massaal afweten. Het aantal overnachtingen door Russen daalde met 34,4 procent en het aantal aankomsten liep met 34,9 procent terug. Rusland is daardoor als belangrijkste Oosteuropese markt ingehaald door Polen en Tsjechië. Voor komende zomer is het aantal reserveringen uit de belangrijkste markten (Duitsland, Nederland en Zwitserland) ‘naar tevredenheid’.

Zomer in Tirol

Voor komende zomer heeft investeert Tirol Werbung, het verkeersbureau van Tirol, 4,8 miljoen euro in promotie-activiteiten. Driekwart van alle boekingen naar Tirol gebeurt online. Josef Margreiter van Tirol Werbung noemt het dan ook een speerpunt om de online boekbaarheid van accommodaties te verbeteren.

Inmiddels is eenderde van alle arbeidsplaatsen in Tirol direct van het toerisme afhankelijk. Vandaar dat de Tirolers tot en met gouverneur Günther Platter aan toe, te hoop lopen tegen een belastingmaatregel van de regering in Wenen die vooral het toerisme lijkt te treffen.

Naar Oostenrijk? Bekijk Landal-aanbiedingen in Oostenrijk en check altijd eerst de beoordelingen van  je hotel. Meer toeristisch nieuws uit Tirol.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!