Shadow

Vierde editie Tenerife Walking Festival komt eraan

Tenerife Walking FestivalVan 22 tot 26 mei 2018 wordt in Tenerife voor de vierde keer het Tenerife Walking Festival georganiseerd. Met honderden deelnemers uit heel Europa is het na drie jaar al een van de grotere wandelevenementen in Europa.
Deelnemers hebben de keuze uit inmiddels twintig verschillende wandelingen die heel Tenerife doorkruisen. Vijf wandelingen voeren je langs de kust, vijf leiden de deelnemers door het bos en de overige twaalf brengen je naar de vulkanen, zoals de Pico Teide. De festiviteiten omtrent het festival vinden plaats in Puerto de la Cruz. Het Tenerife Walking Festival wil een rol vertolken waarbij gezonde activiteiten overdag worden gekoppeld aan sociaal-culturele activiteiten in de avond.

Wandelen door de diversiteit van de natuur in Tenerife staat uiteraard voorop bij dit festival. Deelnemers hebben in de drie dagen van het festival de keuze uit 20 verschillende routes. Zowel door het vulkanische landschap, langs de spectaculaire kustlijn of door de bossen. Eén wandeling vindt plaats in het donker.
Naast het wandelen is er veel aandacht voor cultuur, het is tenslotte een festival. Alle festiviteiten rondom het Tenerife Walking Festival vinden plaats in Puerto de la Cruz, de gemeente die het festival dit jaar organiseert.

Groots eindfeest bij Tenerife Walking Festival

In Puerto de la Cruz is uiteraard een officiële opening van het festival gepland. Daarnaast zijn er dagelijks voorstellingen en lezingen. Het festival wordt afgesloten met een groots feest op de Plaza de Europa in Puerto de la Cruz. Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en gratis, want het is ook de bedoeling dat de lokale bevolking aan het festival deelneemt. Respect voor natuur, duurzaamheid en sociale contacten zijn dan ook sleutelbegrippen bij dit festival.

Alle informatie over het Tenerife Walking Festival is te vinden op www.tenerifewalkingfestival.com. Inschrijven kan ook via die site.

5/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *