Steeds meer wijn uit Texas

Geplaatst door Redactie op 18 november 2016 om 12:10 in de categorie Bestemmingen, Camperreizen

wijntexasTexas ontwikkelt zich razendsnel tot een toonaangevende wijnstaat. Van een enkele wijngaard in de vorige eeuw is het areaal uitgegroeid tot 310 producenten in acht erkende wijnregio’s. Het centraal gelegen Hill Country is de topregio. De wijnroutes daar trekken jaarlijks 5 miljoen liefhebbers. Van de wijngebieden in de VS wordt nu alleen Napa Valley nog vaker bezocht.  Met zo’n 46 wijnhuizen is Hill Country de op een na grootste wijnregio van Amerika. Langs Highway 290, de wijnroute in Hill Country, bieden diverse wijnhuizen proeverijen en rondleidingen. Jaarlijks zijn er vier evenementen waarop de wijnhuizen hun nieuwste producten presenteren.

Camperhuur Amerika

Ten noordoosten van de zustersteden Fort Worth en Dallas ligt Grapevine. Dit stadje heeft wijnliefhebbers veel te bieden, zoals de naam al doet vermoeden. Grapevine werd in 1844 genoemd naar de wilde mustangdruif en is sindsdien de place-to-be voor wijnliefhebbers. In Grapevine wordt jaarlijks het vierdaagse GrapeFest gehouden, het grootste wijnfestival van Texas. Jaarlijks laten zo’n veertig Texaanse wijnhuizen de wereld proeven wat ze in huis hebben. Ook in deze regio kunnen diverse wine trails worden gevolgd. In februari staat de romantische Sweetheart Wine Trail op het programma.

In Texas worden al sinds de zeventiende eeuw wijndruiven verbouwd. De eerste wijnmakers waren Spaanse missionarissen in het gebied bij de grensstad El Paso, aan de Rio Grande. Texas telt inmiddels 1700 hectare aan wijngaarden, in acht zogenoemde AVA’s. Dat zijn American Viticultural Areas, de Amerikaanse variant van de appellations. Hier worden hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon en Chardonnay verbouwd, maar Texas telt ook diverse druivenvarianten die uniek zijn.

Texas, een staat met veel gezichten

Texas is na Alaska de grootste staat van Amerika. In het zuiden wordt de Lone Star State begrensd door de Golf van Mexico en de Rio Grande vormt de grens met Mexico. De zonnige zandstranden langs de Golf van Mexico, de dichte naaldbossen en plantages in het oosten, de uitgestrekte prairies in het noorden en de glooiende heuvels en diepe canyons in het westen geven deze staat haar vele gezichten. De grootste en bekendste steden van Texas zijn Dallas, Houston, Austin en San Antonio. De luchthavens van Houston en Dallas & Fort Worth behoren met een 4de en 7de plaats tot de 10 drukste luchthavens in de Verenigde Staten.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!
Steeds meer wijn uit Texas
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.