Bezoek de Game of Thrones tentoonstelling tijdens je stedentrip naar Belfast

Geplaatst door Redactie op 1 april 2019 om 15:27 in de categorie Bestemmingen

Een stedentrip naar Belfast wordt vanaf april echt een ‘must-do’ voor fans van de serie Game of Thrones. Want vlak voor het begin van het allerlaatste seizoen van de populaire serie opent in Blefast de tentoonstelling ‘Game of Thrones – The Touring Exhibition.

Game of Thrones-tentoonstelling in Belfast

De Targaryen Chamber in de Game of Thrones-tentoonstelling, een must-see tijdens een stedentrip naar Belfast © Mahala Nuuk Communigate

De Targaryen Chamber in de Game of Thrones-tentoonstelling, een must-see tijdens een stedentrip naar Belfast © Mahala Nuuk

Deze expositie is een groots opgezette tentoonstelling met talrijke originele kostuums, rekwisieten en bijzondere decorstukken uit alle zeven seizoenen. De tentoonstelling voert de bezoekers mee in het mystieke land van Westeros en Essos en vindt plaats in het Titanic Exhibition Centre. Dat ligt tegenover de legendarische Titanic Studios waar een groot deel van de afleveringen in de afgelopen tien jaar zijn opgenomen.

Ook in het Ulster Museum komt het verhaal van Game of Thrones tot leven. Een 77 meter lang wandtapijt neemt je mee door de belangrijkste gebeurtenissen uit de eerste zeven Game of Thrones-seizoenen. In juni 2019 worden de laatste panelen toegevoegd, die het verloop van seizoen acht vertellen.

Ierland en Noord-Ierland zijn voor filmmakers geliefde locaties voor filmopnames. Lees ook: Drie keer Ierland als filmdecor.

Bezoek nieuwe hotels en attracties tijdens een stedentrip naar Belfast

Met een investering van ruim 150 miljoen pond en ambitieuze plannen voor een nieuwe bezoekersattractie, zet Belfast zich opnieuw sterk op de kaart als een must-see bestemming. De recordvraag naar hotelkamers in de afgelopen jaren heeft geleid tot een enorme uitbreiding van capaciteit. Alleen al in 2018 zijn er meer 1.000 kamers bijgekomen, waaronder internationale ketens als AC Marriott, Hampton by Hilton en EasyHotel, maar ook het 300-kamers tellende Grand Central Hotel in het centrum. Hierdoor zijn in alle categorieën, van budget tot 5-sterren de luxe, nieuwe accommodaties toegevoegd.

De uitbreiding in hotelcapaciteit komt hiermee nog niet aan zijn eind. Ook in 2019 zullen weer een aantal nieuwe hotel hun deuren openen, inclusief het George Best Hotel, The Waring en het Bank Square Hotel. Daarnaast zijn er tal van andere expansieplannen.

“Belfast is de motor van het toerisme naar Noord-Ierland, waarna de bezoekers over andere regio’s uitwaaien. De stad zelf is sterk in opkomst als zakelijke-, toeristische- en cruise-bestemming. In de afgelopen zeven jaar is het volume van buitenlandse bezoekers met 56% gestegen”, vertelt CEO Gerry Lennon van Visit Belfast.

Eind maart 2019 heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk een overeenkomst getekend en zal de komende 15 jaar £ 350 miljoen investeren in de regio Belfast. Toerisme is daarin een van de belangrijkste sectoren.

Stedentrip naar Belfast boeken

Een stedentrip naar Belfast kun je boeken bij onder meer Kras, Easyjet Holidays, Expedia (hotel en vliegtickets naar Belfast), KLM en BBI-Travel. Bij HouseofBritain kun je speciale Game-of-Throne-reizen door Ierland boeken.

Bezoek de Game of Thrones tentoonstelling tijdens je stedentrip naar Belfast
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.