Shadow

Stap dichterbij een Europees vaccinatiepaspoort

Vanaf vandaag, 29 april, is de invoering van een Europees vaccinatiepaspoort weer een stapje dichterbij gekomen. Met een overgrote meerderheid van 540 voor, 119 tegen en 31 onthoudingen. is het besluit aangenomen om een ‘coronapas’ in te voeren.

De wereld gaat weer open met een vaccinatiecertificaat
De wereld gaat weer open met een vaccinatiecertificaat © Neelam279-Pixabay

Het oorspronkelijke voorstel moet nog iets worden aangepast. Zo moet er een vermelding komen dat het geen reisdocument is en dat het systeem na twaalf maanden weer wordt geschrapt. Ook zal de naam ‘EU COVID-19-certificaat’ vastgelegd worden.

Alle lidstaten gaan het voorstel nu bekijken en beoordelen. Daarbij moeten ze er rekening mee houden dat eigen initiatieven, en de bepalingen daarvan, voor het invoeren van een eigen ‘coronapaspoort’ niet strijdig zijn met die van het Europese document.

Invoering van het ‘EU COVID-19-certificaat

Met de zomervakantie in aantocht wil het Europarlement dat er haast wordt gemaakt met de invoering van het ‘EU COVID-19-certificaat’, zoals het document genoemd wordt. Zo kan reizen zonder verplichte quarantaine of COVID-19 testen weer mogelijk worden.
In het document, dat zowel digitaal als op papier beschikbaar zal zijn, komt te staan of:

  • Iemand een vaccinatie heeft gehad, welk vaccin en wanneer;
  • Of iemand een negatieve COVID-19 test heeft gehad;
  • Recent een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt.

De Amerikaanse regering heeft onlangs juist besloten om geen vaccinatiepaspoort in te voeren omdat dit om privacyredenen uitgesloten is.

Vakantie boeken

Met de invoering van het Europees vaccinatiecertificaat is ook het boeken van een zomervakantie weer een stapje dichterbij gekomen. Hiervoor moeten nog wel de reisadviezen van de Nederlandse overheid worden aangepast omdat nu alles nog op ‘oranje’ staat. De de verwachting is dat over een paar weken de reisadviezen weer per land worden aangegeven.

Bekijk aanbiedingen voor campings in Frankrijk bij Suncamp, ANWB Campings (ook voor naturistencampings in Frankrijk), Eurocampings, Vodatent (luxe safaritenten in Frankrijk), Campings.com en Vacanceselect. Kamperen bij de boer in Frankrijk kan via Boerenbed. Vakantiehuizen in Frankrijk kun je boeken bij Interhome, Belvilla en Elizawashere. Hotels en vakantieparken kun je boeken bij Pierre -et- Vacances. Boek treintickets naar bestemmingen in Frankrijk.

Bekijk aanbiedingen naar Portugal bij TUI, Corendon, De Jong Intra, Prijsvrij en Primavera. Meer bijzondere vakantie-accommodaties en rondreizen door Portugal kun je boeken bij Elizawashere, Andolives, Shoestring en Sawadee. Aanbiedingen voor vakantiehuizen en finca’s in Portugal vind je bij Interhome en Natuurhuisje.nl.

Boek je zomervakantie in Oostenrijk bij ANWB-camping, TUI en De Jong Intra. Boek een vakantiehuis in Oostenrijk bij Belvilla, Interhome of Uplandparcs (luxe appartementen in Vorarlberg). Of bekijk aanbiedingen voor een van de Landal-parken in Oostenrijk. Bekijk campings in Oostenrijk bij Campings.com.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.