Sportevenementen in Hong Kong

Geplaatst door Redactie op 19 maart 2014 om 15:06 in de categorie Bestemmingen

hongkongsportOok al lijkt het WK Voetbalkampioenschappen in Brazilië de meeste aandacht op te eisen, zijn er wel degelijk andere sportevenementen die tienduizenden bezoekers trekken. In Azië is de jaarlijkse Hong Kong Sevens rugbycompetitie mateloos populair. Ook de jaarlijkse Hong Kong Dragon Boat Festival zijn bij inwoners en toeristen zeer geliefd.

Een kort overzicht

Rugby Sevens
Van 28 – 30 maart staat de stad op zijn kop want iedereen wil een kaartje bemachtigen voor een van de rugby wedstrijden in het Hong Kong Stadium. De wedstrijden worden met zeven spelers gespeeld, vandaar de naam. Wie geen kaartje heeft kan de wedstrijden overal in de stad op grote schermen volgen.

Drakenbootraces
Deze zijn dit jaar van 6 tot 8 juni. Afgelopen jaar namen 200 teams uit de hele wereld deel aan de races in Victoria Harbour. Drie dagen lang roeien de teams onder trommelgeroffel in speciale 10-meter lange en met drakenkoppen versierde boten tegen elkaar. Ook in Stanley en Aberdeen zijn drakenbootraces te zien. Tegelijkertijd vindt er het Dragon Boat Carnival plaats met bijvoorbeeld wedstrijden in badkuipen en fancy dress.

Paardenraces
Hongkong heeft twee racebanen, het fantastisch gelegen Happy Valley Racecourse op Hong Kong Island omringd door torenhoge flats en de Sha Tin Racecourse in de New Terrorities. Op de eerstgenoemde vinden races plaats op woensdagavonden, bij de tweede kun je er op zaterdagen terecht.

Kung Fu
Een van de bekendste beoefenaars van de Oosterse vechtsport ‘wing chu’ was Bruce Lee. Voor fans van deze martial arts specialist staat het ervaren van een masterclass waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje. Leuk detail: lessen worden gegeven in de Yip Man Martial Arts school – vernoemd naar de man die Bruce Lee ooit lessen gaf. Na de les neem je ook nog een kijkje bij het Bruce Lee standbeeld langs de Avenue of Stars en de tentoonstelling Bruce Lee; Kung Fu-Art-Life in de Hong Kong Heritage Museum.

Tour de Hongkong
In oktober zet Hongkong zijn eerste schreden op het organiseren van een groot wielerspektakel: een wielrennen evenement met drie categorieën: voor professionele, semiprofessionele en recreatieve fietsers. Het verkeersbureau wil het evenement jaarlijks gaan organiseren om de stad ook als actieve bestemming te promoten.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.