Spanje Gastland van de Vakantiebeurs 2015

Geplaatst door Redactie op 5 november 2014 om 12:12 in de categorie Beurzen en evenementen

Benidorm Poniente strandSpanje is tijdens de Vakantiebeurs 2015 Gastland. Dat betekent dat er in Utrecht speciale aandacht besteed wordt aan de enorme variëteit van dit fantastische vakantieland dat al sinds mensenheugenis één van de populairste bestemmingen van Nederlanders is. Spanje wil dat graag blijven, maar moet daarvoor volgens directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau wel blijven vernieuwen, het diverse aanbod nog beter voor het voetlicht brengen en de kwaliteit nog verder verbeteren. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

”We hebben er om een aantal redenen voor gekozen om gastland van de Vakantiebeurs te worden. Ten eerste omdat de doelstelling van de Vakantiebeurs en Spanje steeds beter op elkaar aansluiten; er komt in Utrecht meer en meer nadruk op het pure vakantieproduct in al zijn verscheidenheid en dat is precies wat wij ook proberen te doen in onze communicatie. Daarnaast is de Vakantiebeurs hét belangrijkste toeristische evenement van Nederland voor consument en reisindustrie en na decennia van deelname vinden wij het prachtig om dit jaar ons nog meer te profileren en Gastland te zijn. Die extra aandacht gebruiken we om onze bijzondere producten te laten zien. Wij hoeven die meer dan 2,6 miljoen Nederlanders die jaarlijks naar Spanje komen, immers niet meer te vertellen dat ze hier terecht kunnen voor zon, zee en strand. Dat weten ze inmiddels wel, net zoals dat ze weten dat onze steden ideaal zijn voor een citytrip. Niet dat we die toeristen vergeten – we zijn heel blij dat ze met zo velen zo vaak naar Spanje komen – maar er is ook voor hen meer. Er is nog een heel binnenland te ontdekken.”

Ontdek alvast het andere Benidorm!

Het goede Spaanse leven

Ruim twee maanden voor de Vakantiebeurs is het programma natuurlijk nog niet af. Román: “Wat ik wel kan zeggen, is dat we uiteraard het goede Spaanse leven meenemen. Samen met chef-koks en importeurs van Spaanse producten gaan we onder meer kookshows verzorgen en het resultaat kan dan – uiteraard! – door bezoekers geproefd worden. Ook vragen we met diverse activiteiten speciale aandacht voor het Spaans erfgoed. Kom gewoon naar de Spaanse stand op de Vakantiebeurs. Vertegenwoordigers uit vrijwel alle regio’s zijn daar aanwezig en verstrekken informatie. Bovendien bieden wij de deelnemers van de Culinaire Route een lekkere tapa aan, want toerisme en gastronomie gaan in Spanje hand in hand. Voor wie nog meer wil proeven van al het lekkers uit de Spaanse keuken kan terecht in het Kooktheater. Alle reden dus om naar Spanje in Utrecht te komen. En vergeet daarna niet om ook echt naar Spanje te gaan in 2015.’’

Vakantiebeurs 2015

Sun en Fun vanaf €39,-

De 45ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2015. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. Gastland is Spanje dat de bezoekers verrast met pure gastronomische hoogstandjes en kookshows. Gastland is ook het zonnige Curaçao dat de zintuigen prikkelt met dans, muziek en proeverijen. In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven. In het Kooktheater worden wereldse gerechten bereid en via de Culinaire Route krijgt de bezoeker smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij zes bestemmingen. Andere ingrediënten zijn de Vakantiebeurs Awards, Reisadvies op maat paviljoen, het Zoom.nl fotografiepaviljoen en Trein & Vakantiepaviljoen. Op de beurs zijn pleinen ingericht met de zes meest populaire typen vakanties. Gekozen is voor ONTDEK (verre bestemmingen), ACTIEF (outdoor & sport), ZIEN (steden & cultuur), SAMEN (familie & kinderen), VAAR (cruises & zeilen), BUITEN (kampeer & camping). Reisleiders en ervaren medereizigers geven op de pleinen reisadvies en reistips uit eerste hand. Er is een ‘Camping by Night’, onderdeel van het vakantietype ‘BUITEN’, waar de liefhebbers met een gratis zaklamp in de hand de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven.

Spanje Gastland van de Vakantiebeurs 2015
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.