Schumann festival in Düsseldorf

Geplaatst door Redactie op 16 april 2014 om 11:35 in de categorie Beurzen en evenementen

Robert Schumann geldt als een van de grootste componisten van de Duitse Romantiek en Düsseldorf plaatst hem op een voetstuk middels het Schumann Festival.

Dusseldorf Schumann-festival

© Susanne Diesner

De componist woonde en werkte er van 1850 tot 1854 en sindsdien heeft de stad hem in de armen gesloten. Sinds 1981 wordt de componist iedere twee jaar herdacht tijdens het Schumannfest.

Ook dit jaar mag de line-up van muzikanten en acteurs er zijn die tijdens het festival van 16 mei – 2 juni optreden. Zo zullen de Amerikaanse violiste Hilary Hahn, de Noorse trompettist en componist Nils Petter Molvaer, de Bulgaarse mezzosopraan Vesselina Kasarova, vioolvirtuoos David Garrett en de Oostenrijkse acteur Klaus Maria Brandauer hun opwachting maken. Het openingsconcert a-Moll Op. 54 van Schumann komt voor rekening van dirigent Vladimir Fedoseyev en pianist Igor Levit met het Tchaikovsky Symfonieorkest Moskou. Intendant van het festival is Michael Becker die samen met dramaturg Beat Schüler voor de artistieke invulling tekenen. Locaties zijn de concertzaal Tonhalle, Slot Benrath en de Robert Schumann zaal in het museum Kunstpalast.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.