Shadow

Schloss Mittersill: exclusief logeren als een vorst(in) op 900-jarig kasteel

Hoog boven het schildrachtige Salzachtal torent het kloeke kasteel Schloss Mittersill uit boven het dorp Mittersill. Het statige kasteel, met een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 1150, is tegenwoordig een exclusief hotel. En het blijkt nog een connectie te hebben met ons Nederlandse vorstenhuis.

Schloss Mittersill ligt bij Mittersill in het Salzachtal in het Salzburgerland. © Dr. Bründl / Hotel Schloss Mittersill
Schloss Mittersill ligt bij Mittersill in het Salzachtal in het Salzburgerland. © Dr. Bründl / Hotel Schloss Mittersill

Midden in het ongerepte landschap van het Nationaal Park Hohe Tauern, hoog boven het schilderachtige Salzachdal, troont sinds 1150 het statige kasteel Mittersill. Het landgoed in het Salzburgerland ademt niet alleen geschiedenis, het is ook een bijzonder stijlvolle locatie voor exclusieve ontspanning.

Logeren in Koningin Juliana’s bruidssuite

Dat was ook het pasgetrouwde stel prinses Juliana en prins Bernhard niet ontgaan. Het stel vertrok na hun huwelijksdag op 7 januari 1937 spoorslag op uwelijksreis die uiteindelijk drie maanden zou duren. Eigenlijk zou het pasgetrouwde koppel tien dagen op Schloss Mittersill verblijven, maar dat werden uiteindelijk vier weken, weet geschiedenissite Andere Tijden. Gedurende die tijd werden tal van feesten gegeven waar de toenmalige Europese adel en jetset uit New York graag voor kwam opdraven.

De Koningin Juliana bruidssuite in Schloss Mittersill. © Michael Huber / Hotel Schloss Mittersill
De Koningin Juliana bruidssuite in Schloss Mittersill. © Michael Huber / Hotel Schloss Mittersill

\Nog steeds kun je op Schloss Mittersill in de ‘Königin Juliana Hochzeitssuite’ logeren. En ook na de Tweede Wereldoorlog bleven Hollywood-sterren, staatshoofden als de Sjah van Perzië en bijvoorbeeld mode-icoon Coco Chanel naar Schloss Mittersill komen. Naar de fameuze mode-ontwerpster is ook een suite vernoemd.

Je kunt gerust stellen dat het 900 jaar oude kasteel doordrenkt is met het verleden. Maar ook in het heden wordt in het hotel-kasteel met hart en ziel geleefd. De kasteel-spa verwent je in een statige ambiance, het door Gault&Millau bekroonde restaurant verleidt je met zijn unieke setting en de suites vertellen boeiende verhalen.

Suites van filmdiva’s en mode-ontwerpster

De rijkdom van het verleden en elegantie gaan hand in hand zoals in de badkamer van de Coco-Chanel-suite in kasteel Mittersill. © Michael Huber / Hotel Schloss Mittersill
De rijkdom van het verleden en elegantie gaan hand in hand zoals in de badkamer van de Coco-Chanel-suite in kasteel Mittersill. © Michael Huber / Hotel Schloss Mittersill

Waar ooit de leden van de exclusiefste societyclub ter wereld elkaar ontmoetten en de internationale jetset kind aan huis was, staat ook nu nog alles in het teken van elegant genieten. Overal hangt nog de pracht en de glamour van vervlogen tijden, zoals in de Koningin Juliana Bruidssuite, de Aristoteles-Onasis-suite, de Gina Lollobrigida-suite en de Coco-Chanel-suite. Prachtige parketvloeren, imposante haarden, waardevolle antieke meubels en schilderijen benadrukken de statige sfeer van dit historische gebouw. In elk van de 54 kamers en suites is de grootse geschiedenis van het kasteel zorgvuldig bewaard gebleven.

Mediteren, yoga en kasteel-spa op slot Mittersill

De kasteeltuin van slot Mittersill is een ideale plek voor meditatie, yoga, momenten van stilte en om jezelf te verliezen in een boek. Het verwarmde buitenzwembad opent een indrukwekkend panorama op het Salzachdal en de omliggende bergen. De prachtige kasteel-spa is ondergebracht in een gebouw dat geraffineerd aanleunt tegen de historische kasteelmuren. Elke keer weer betoveren de ontspanningsruimten je met hun overweldigende uitzicht, en in de sauna’s kun je heerlijk energie opdoen. De spa-experts gebruiken uitsluitend hoogwaardige producten van Sothys Paris en zorgen deskundig voor het fysieke, mentale en spirituele evenwicht van elke gast.

Alls je in het voorjaar op Schloss Mittersill komt, kun je lekker gaan golfen, tennissen, wandelen of met e-bikes fietsen in de natuur van het Nationalpark Hohe Tauern.

Veelvoudig bekroonde kasteelkeuken

In het kasteelrestaurant komt het allerfijnste uit de keuken en de kelder op tafel. Topproducten en specialiteiten uit de regio worden verwerkt tot ware tongstrelingen. Gault&Millau heeft de kasteelkeuken meermaals met een koksmuts bekroond. Met twee vorken geven ook van À la carte en Falstaff geweldige beoordelingen. Van de binnenplaats van het kasteel tot de gewelfde kelder: je vindt hier vele bijzondere plekken om te genieten van de lekkernijen uit de keuken en de unieke wijnkelder.

Vanuit het buitenzwembad en de tuin van kasteel Mittersill heb je een prachtig uitzicht over het Salzachtal. © Michael Huber / Hotel Schloss Mittersill
Vanuit het buitenzwembad en de tuin van kasteel Mittersill heb je een prachtig uitzicht over het Salzachtal. © Michael Huber / Hotel Schloss Mittersill

De zomer in kasteel Mittersill is synoniem van natuurwellness. Hier in het hart van Nationalpark Hohe Tauern adem je zuivere berglucht in, snuift de geuren op van vers hooi, groene weiden en bergbloemen, luister je naar het geklater van de beekjes en geniet je van het verre uitzicht over bergen en dalen tot aan de hoogste bergtop. Maak een wandeling door het Nationaal Park Hohe Tauern, ga fietsen en golfen of neem een bosbad dat je lichaam en geest in harmonie brengt.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.