Samenwerking Wereldculturen & Getaway Travel

Geplaatst door Redactie op 25 april 2018 om 13:18 in de categorie Beurzen en evenementen

Getaway Travel, Museum Volkenkunde, Afrika Museum, het Tropenmuseum en het Wereldmuseum gaan samenwerken om bezoek aan de musea en aan de online reismagazines van Getaway Travel te stimuleren. Beide partijen zetten hun bereik in om tentoonstellingen en events aan een groot publiek bekend te maken.

@Getaway Travel

Zij zullen samen aansprekende publiekscampagnes voeren onder hun gemeenschappelijke doelgroep: de reiziger met grote interesse in vreemde culturen. De musea stellen ruimtes beschikbaar voor het organiseren van Getaway Academy workshops en masterclasses.

Eerste wapenfeit: Earth Day 2018

Het Earth Day Event van zondag 22 april is het eerste wapenfeit van de samenwerking. Meer dan vijftig verre reizigers namen in Museum Volkenkunde deel aan workshops Wildlife fotografie, (drone) Video en Smartphone fotografie.  De toegangsprijs bestond uit een donatie aan het goede doel Justdiggit. Justdiggit vergroent de aard.
Het werd een dag vol inspiratie en kennis, met ook aandacht voor de aarde. Thuisblijvers konden de workshops volgen via een livestream op Facebook.

Publiciteit voor events en tentoonstellingen

Getaway Travel zal op haar beurt evenementen en tentoonstellingen van de musea promoten en daarvan verslag uitbrengen onder haar meer dan 400.000 nieuwsbriefabonnees en 300.000 social media volgers. Getaway Travel zal bijvoorbeeld via Nieuw-Zeeland.nl verslag doen van aankomend Maori weekend in Museum Volkenkunde (5 & 6 mei).

JustDiggit

Goededoelenorganisatie JustDiggit zet zich in om stukken grond vruchtbaar te maken (en houden) in gebieden waar droogte en armoede zwaar drukken op overlevingskansen van burgers, landbouw, economische groei en hiermee dus ook de kwaliteit van leven. JustDiggit krijgt hierbij steun van ambassadeurs als Floortje Dessing, André Kuipers en Desmond Tutu.

Over Getaway Travel

Getaway Travel is de organisatie achter dertien online reismagazines, waaronder Afrika.nl, Amerika.nl, Australie.nl, Azie.nl en ZuidAmerika.nl. Op deze reiswebsites worden jaarlijks meer dan vier miljoen reizigers geïnspireerd om hun droomreis waar te maken. De organisatie vraagt ook aandacht voor de aarde op hun reviewplatform. Elke review wordt omgezet in groene schepjes, die door Getaway Travel weer worden omgezet in een donatie aan JustDiggit. Daarnaast is Getaway Travel de grondlegger van de Getaway Academy, de eerste vakschool voor reisjournalisten in Nederland.

Samenwerking Wereldculturen & Getaway Travel
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.