Shadow

SalzburgerLand na recordjaar klaar voor winterseizoen 2015/2016

Start winterseizoenDe Oostenrijkse regio SalzburgerLand kijkt met vertrouwen uit naar het winterseizoen 2015/2016. Mede door een aantal forse vernieuwingen in de skigebieden is het streven om het recordseizoen 2014/2015 te verbeteren, waarin meer dan 1,5 miljoen overnachtingen vanuit Nederland genoteerd werden. Het winterseizoen gaat in november en december op verschillende plaatsen in SalzburgerLand spectaculair van start.

Het afgelopen winterseizoen was het beste in termen van het aantal overnachtingen van uit Nederlands afkomstige gasten sinds de tellingen gestart werden. Met een groei van 2,7% ten opzichte van het jaar ervoor steeg het aantal overnachtingen in het winterseizoen naar ruim 1,5 miljoen. SalzburgerLand scoorde daarmee beter dan Oostenrijk in zijn geheel als wintersportbestemming, dat een plus van 2% noteerde. In het winterseizoen 2015/2016 hoopt SalzburgerLand opnieuw een record te noteren.

Nieuw op de Kitzsteinhorn

Eén van de grootste vernieuwingen in het komende winterseizoen is de grotere liftcapaciteit op de Kitzsteinhorn in het populaire gebied Zell am See – Kaprun. Met een investering van zo’n 25 miljoen euro zijn de Gletscherjet 3 en 4 aangelegd. Daarmee zijn de gletsjer en de pistes op de Kitzsteinhorn aanmerkelijk sneller en comfortabeler te bereiken. Beide (verwarmde) gondelliften – de Gletscherjet 3 is overigens een combinatie met een 8-zits lift – sluiten op elkaar aan en brengen wintersporters tot een hoogte van bijna 3.000 meter. De capaciteit van de Gletscherjet 3 bedraagt ca 3.600 personen per uur, die van de Gletscherjet 4 ca. 3.000 personen per uur.  Meer info: kitzsteinhorn.at.

270 kilometer aaneengesloten piste

Vanaf dit winterseizoen worden de populaire skigebieden van Saalbach Hinterglemm Leogang verbonden met het Tiroolse skigebied Fieberbrunn, waarmee een gebied ontstaat met maar liefst 270 kilometer aaneengesloten piste, 70 liftinstallaties en meer dan 60 skihutten. De verbinding is gerealiseerd door de aanleg van een 10-persoons gondellift, waarmee een investering van 20 miljoen euro gemoeid is. Overigens is ook de Bernkogel sleeplift dit seizoen vervangen door een 6-persoons verwarmde stoeltjeslift. Meer info: skicircus.at.

Veelzijdige opening seizoen

De skigebieden in SalzburgerLand openen het winterseizoen op gepaste wijze. Zo start het bekende gebied Zell am See-Kaprun tussen 6 en 8 november met het WOW Glacier Love event, organiseert Saalbach Hinterglemm begin december het Formule Snow event (met de grootste sneeuwscooterrace ter wereld) en zal o.a. Conchita Wurst medio december optreden bij de opening van het winterseizoen in Wagrain-Kleinarl. Ook in Flachau, Obertauern en de andere bekende wintersportplaatsen zijn er speciale openingsfeestelijkheden. Meer informatie: salzburgerland.com.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!