s‘ Werelds aantrekkelijkste dierentuinen

Geplaatst door Redactie op 18 september 2014 om 11:21 in de categorie Attracties
Berlijn Brandenburger Tor

© Fotolia / jrmedien_de

Het is weer bijna 4 oktober Dierendag. Een bezoek aan een dierentuin op deze zaterdag is dan ook extra bijzonder. Een hotel-boekingssite maakte een lijstje met de tien grootste en mooiste dierentuinen ter wereld.

Je moet er even voor reizen, maar de Chinese hoofdstad Beijing ismet zijn grootste dierentuin van ruim 90 hectare en een bijzondere collectie aan zeldzame bedreigde diersoorten een ware must-see. Beijing lijkt daarnaast een koopje te zijn om er te overnachten. In de eerste zes maanden van 2014 betaalden reizigers uit de eurozone hier gemiddeld €82 voor een hotelovernachting.

10 omvangrijke dierentuinen – gemiddelde hotelkamerprijzen betaald tijdens de eerste zes maanden van 2014 door reizigers uit de eurozone

  • Beijing € 82
  • Berlijn € 88
  • San Diego € 111
  • Toronto € 111
  • Columbus € 120
  • Singapore € 138
  • Bazel € 140
  • Moskou € 144
  • Londen € 154
  • New York €184

De dierentuin in Berlijn

Ook dichter bij huis is het bezoeken van een van s‘ werelds meest omvangrijke dierentuinen zeer aantrekkelijk. Met een gemiddelde prijs van €88 per hotelovernachting is Berlijn zeer aantrekkelijk. De dierentuin in Berlijn is sinds 1844 één van de populairste bestemmingen van Duitsland met een park dat tegenwoordig meer dan 15.000 verschillende diersoorten telt. Net als de in dierentuin in Beijing gaat ook in Berlijn de meeste aandacht uit naar de reuzenpanda.

Dierentuinen in Bazel, Moskou en Londen

WTC.nl - World Ticket Center. vliegtickets naar Londen

Dierenliefhebbers met een groter budget kunnen in Europa reizen naar Bazel (gemiddelde hotelkamerprijs €140 per overnachting ), Moskou (€144) of Londen. De dierentuin in Bazel, ook wel ´de groene oase´ genoemd, staat bekend om zijn enorme aquarium met meer dan 5000 dieren. De dierentuin van Moskou is de grootste en oudste dierentuin van Rusland en is ruim 21,5 hectare groot.

De dierentuin van Londen, gelegen in het noordelijke deel van Regent ´s Park, is tegenwoordig een populair uitstapje voor reizigers met kinderen. Het park telt ongeveer 760 verschillende diersoorten en is ook bekend vanwege de scene uit de film ‘Harry Potteren de Steen der Wijzen’, die zich afspeelt in het reptielenhuis. Tijdens de eerste helft van 2014 betaalden reizigers uit de eurozone in Londen gemiddeld €154 per hotelovernachting.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.