Rovinj meest gefotografeerde stad van Kroatië

Geplaatst door Redactie op 14 juli 2014 om 14:59 in de categorie Algemeen nieuws

RovinjDe in Istrië gelegen kustplaats Rovinj is dé nr. 1 hotspot voor fotografen in Kroatië. De fotogenieke Venetiaanse kustplaats behoort in het gehele Middellandse Zeegebied tot de top 5.

Een en ander blijkt uit de ‘heatmap’ van de website sightsmap.com. Op de website worden de meest gefotografeerde plekken op aarde in kaart gebracht. De plekken waar mensen het vaakst foto’s maken, krijgen op de thermische kaart van de site een felgele kleur. Hotspots worden dus echt als zodanig weergegeven. De data zijn afkomstig van Panoramio, een site van Google met foto’s van over de hele wereld, waar de geüploade beelden d.m.v. geotags op de juiste locatie op de wereldkaart kunnen worden gepind.

Klein Venetië

Niet alleen is Rovinj de meest gefotografeerde stad van Kroatië, in de nabije omgeving is alleen Venetië vaker gefotografeerd.

Juist met deze stad wordt Rovinj vaak vergeleken. Rovinj (Italiaans: Rovigno) stond dan ook acht eeuwen lang onder Venetiaans gezag, wat in de bouwstijl terug te zien is. Rovinj is dan ook zeker even romantisch als Venetië, en tegelijkertijd een stuk gemoedelijker en kleinschaliger. Het oude centrum is gelegen op een schiereiland. De wirwar van oude straatjes en steegjes is in ca. 2 tot 3 uur te doorkruisen. Voor de fanatiekere fotograaf is de St. Euphemia basiliek een hoogtepunt. Een klim naar de klokkentoren wordt beloond met een prachtig uitzicht op de stad, de helderblauwe Adriatische zee en de omringende eilanden.

Rovinj meest gefotografeerde stad van Kroatië
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.