ROC Nijmegen en Vacansoleil starten samenwerking

Geplaatst door Redactie op 19 februari 2014 om 16:24 in de categorie Algemeen nieuws

vacansoleilOnlangs tekenden Vacansoleil Camping Holidays en ROC Nijmegen een samenwerkingsovereenkomst voor de start van de Vacansoleil Leisure Academy met daarin Leisure & Hospitality Host en Leisure & Hospitality Executive.  De opleidingen starten met ingang van het schooljaar 2014-2015 en zijn op niveau 3 en 4 in de beroepsopleidende leerweg (BOL) waarmee studenten worden opgeleid tot professional in de recreatiebranche.

Voordelen

Door de samenwerking met de reisorganisatie hebben studenten een ruimere keuze. Via deze opleiding krijgen ze toegang tot de grote kennis en ervaring van Vacansoleil in de recreatiebranche waarmee een aansluiting van deze studies op de praktijk een feit is. Ook zijn door de samenwerking stageplaatsen in binnen- en buitenland op één van de campings gegarandeerd. Studenten die één van deze opleidingen met een diploma afsluiten, zijn klaar voor een baan in de recreatiebranche of kunnen doorstuderen.

Vacansoleil Leisure Academy

Jaarlijks verblijven ruim 20 miljoen Europeanen op een camping, zowel in binnen- als buitenland. Vacansoleil is de campingspecialist en heeft een aanbod van 430 topcampings in 16 Europese landen. Al 10 jaar levert de Leisure Academy in goede samenwerking met regionale opleidingscentra praktijkgerichte, veelzijdige MBO-opleidingen. Aangesloten zijn Scalda in Goes, Cingel College in Breda, het ROC van Amsterdam en sinds kort ook ROC Nijmegen.Van 2003 tot 2013 hebben inmiddels meer dan 1000 studenten hun MBO-diploma behaald.

Groei

De afgelopen jaren is de recreatiebranche sterk gegroeid en is er behoefte aan goed opgeleide en enthousiaste medewerkers binnen de branche. De hele Europese toeristische recreatiebranche is door een jaarlijkse groei van 3% tot 4% een van de grotere werkgevers. Het toekomstperspectief voor goed opgeleide jongeren is daardoor uitstekend. Door deze behoefte in de recreatiebranche hebben een aantal ROC’s en Vacansoleil Camping Holidays de handen ineen geslagen.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.